Sport

Vettel már csak a csodában bízhat

cs

Létrehozva: 2017.10.28.

Forrás: AFP

Lewis Hamilton rajongói már hűtik a pezsgőt, hiszen a mexikói futamon kedvencüknek elég az ötödik helyen célba érnie, és megvan a negyedik vb-cím. Tény, hogy a nagy rivális Sebastian Vettelnek – aki 66 pontos hátrányban van – kisebbfajta csodára lenne szüksége ahhoz, hogy életben tarthassa az esélyeit összetettben, ám az F1-ben néha előfordulnak furcsa helyzetek. Összeszedtük a top 5 legbizarrabb kiesést, ami előtt máig értetlenül állnak a szakemberek.

Meghülyült sebváltó

2008-ban az első szingapúri villanyfényes futamon senki sem számított rá, hogy a pálya mellett elhaladó villamosok beleszólnak a végeredménybe. Pedig így lett, úgy összezavarták Mark Webber Red Bulljának elektronikus rendszerét, hogy a sebességváltója teljesen használhatatlan lett, és fel kellett adnia a versenyt.

Váratlan habfürdő

Olivier Panis 2004-ben Silverstone-ban azért esett ki, mert a Toyota versenyautóban minden ok nélkül beindult a beépített tűzoltó készülék, és telenyomta habbal a pilótafülkét.

Feledékeny szerelő

Johnny Herbert az 1998-as monzai versenyen azért csúszott ki, mert a szerelője a pilótafülkében felejtette a csavarkulcsát, ami a rázkódás hatására beékelődött a fékpedál alá. A megállíthatatlan autó végül a kavicságyban landolt.

Elhamarkodott ünneplés

Legendás jelenet, amikor Nigel Mansell az 1991-es Kanadai Nagydíjon félkörös előnnyel robogott a kockás zászló felé, miközben ő a közönségnek integetett, majd egyszer csak lelassult az autó, és félreállt. Mint kiderült, annyira leesett a motor fordulatszáma, hogy egyszerűen lefulladt.

Repülő kamera

Az élen haladó Jean Alesi Ferrarijáról az 1995-ös Olasz Nagydíjon egyszer csak levált a fedélzeti kamera, és a mögötte haladó csapattársának, Gerhard Bergernek az autójába csapódott. Az osztrák ki is esett, mert a felvevő tönkretette a kerékfelfüggesztését.

Forma–1
Mexikói Nagydíj
Vasárnap, 20.00
Tv: M4 Sport

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek