Sport

Erdei: Nevetséges, amit McGregorral művelnek

K. D.

Létrehozva: 2017.11.28.

Lassan az összes kiöregedett bokszsztár a ketrecharcos Conor McGregor ellen akar ringbe lépni. A világ egyik legjobb ökölvívója, Floyd Mayweather után a hat különböző súlycsoportban vb-címig jutó 44 éves Oscar De La Hoya is összecsapna az ír fenegyerekkel. Sőt a 38 esztendős Manny Pacquiao szintén szívesen megmérkőzne McGregorral.

Ennyire mélyponton lenne az ökölvívás? Két bokszoló összecsa­pása már senkit nem érdekel? Miért nincsenek igazi nagyágyúk a sportágban? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az amatőr és profi vb-győztes Erdei Zsolttal, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökével.

– Nevetséges, amit McGregorral művelnek!– fakadt ki Madár. – A Mayweather–McGregor meccsen szakkommentátorként dolgoztam, már akkor mondtam, ez nem boksz, hanem bohóckodás. De így is óriási visszhangot kapott az ütközet. A De La Hoya vagy Pacquiao elleni összecsapás már nem robbanna ekkorát – magyarázta a szakértő, aki szerint De La Hoya és Pacquiao nem a pénz miatt mérkőzne meg az ír ketrec­harcossal. – Egyszerűen hiányzik nekik a felhajtás. Az amerikai klasszisnak jóval könnyebb dolga lenne McGregor ellen, mint mondjuk a sportág egyik legjobbjával, Gennagyij Golovkinnal szemben.

A szövetség elnöke szerint a legnagyobb baj, hogy hiányoznak az olyan egyéniségek a sportágból, mint Mike Tyson, Lennox Lewis, vagy Roy Jones Jr., ám Erdei úgy véli, ez csak átmeneti hanyatlás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek