Sport

Skót lány szerelme röpítheti olimpiai dobogóra a magyar ász Liu Shaolint

Bors

Létrehozva: 2018.01.29.

<p>Liu Shaolin Sándor, a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázás világ- és Európa-bajnoka az őt ismerők szerint 2015 októbere óta különösen felszabadult, tudniillik akkor találkozott a nála öt esztendővel idősebb skót származású, Pjongcsangban brit színekben versengő Elise-Victoria Christie-vel. Szerelmük azóta töretlen.</p>

Az Eindburghban született, Nottinghamban élő és edző szőke lány műkorcsolyázóként kezdett, később váltott a gyorskorira, amelynek igazi nagyágyúja tíz Eb-aranyérmével és három vb-diadalával. Harmadik olimpiájára utazik, és nem tagadja, hogy Sándortól kapott jelentős lökést az újrakezdésre.

Történt, hogy a 2014-es, Szocsiban rendezett olimpián három számban is kizárták: 500-on a döntőben, 1000-en az elődöntőben, 1500-on pedig az előfutamok során diszkvalifikálták állítólagos szabálytalanságai miatt.

– Szocsi után elkeseredésemben abba akartam hagyni – mondta a skót The Heraldnak Christie –, de egyik versenyzőtársam, Charlotte Gilmartin lebeszélt erről, majd miután elkezdtem Sándorral járni, ismét tervezgetek, és persze erősen készülök is.

A két szerelmes koris megvalósíthatja titkos álmát, tudniillik Pjongcsangban mindketten olimpiai bajnokok akarnak lenni.

– Ez valóban az egyik célom – vallja be Elise-Victoria, aki 500-on világrekordot (42,335 mp) őriz –, a másik pedig az, hogy egy edzésen végre legyőzzem Sándort, a kedvesemet...

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek