Sport

Egyelőre nincs madártej – így alakul a magyar gyorskorisok felkészülése az olimpiára

(szabó)

Létrehozva: 2018.02.04.

<p>Édesanyjuk, Szabina szerint a pénteken kezdődő pjongcsangi téli olimpián rövid pályás gyorskorcsolyázásban rajtoló éremesélyes Liu fivérek mindenevők, ám anyai nagymamájuk madártejénél jobban nem szeretnek mást. E finomságról azonban néhány napig le kell mondaniuk. Sebaj, majd mindent pótolnak a hazaérkezést követőn.</p>

Forrás: Facebook

– Korábban a szöuli mínusz 20 fokban, havazásban megkezdték az akklimatizálódást, és a fővárosban jól fűtött teremben gyakorolhattak – említi a Borsnak édesanyjuk, Szabina. A világ- és Európa-bajnok 22 éves Liu Shaolin Sándor számára – őt amúgy az édesanyja a kungfu-sportban látta volna szívesen ­– kedves város Szöul, hiszen korábban ott nyert vb-t. Nála három évvel fiatalabb öccse, Liu Saoang a juniorok mezőnyében szintén állt már vb-dobogó csúcsán, ezért a szőke hölgy a kisebbik fiától is tisztes helytállást vár.

– Én neveztem el a kisebbik fiamat Ádónak egy igen jóakaratú régi kínai császár neve alapján, az ázsiai uralkodó afféle igazságos Mátyás király volt.

Aztán az éremesélyes Sándorról beszél:

– Bár Sanyin nem látszik, hogy lelki terhet cipelne, elvégre sokan tőle várják minden idők első magyar téli olimpiai aranyérmét, de én tudom, hogy mindketten izgulnak. Számomra viszont az a lényeg, hogy az a 12-12 év, amit a rövid pályás gyorskorcsolyázásra fordítottak, gyümölcsözzön Dél-Koreában. Szerencsére Sanyi már rendben van, tudniillik a kiutazás előtt átesett egy influenzás tünetekkel járó náthán.

Szabina hangsúlyozza, e sportághoz nagy adag szerencse is kell. Amúgy nem tervezi a dél-koreai kiutazást, bár Sándor rövid pályás gyorskorcsolyázó kedvese, a skót Elise Christie szülei felajánlottak neki egy szobát tágas bérelt apartmanjukban, de inkább a tévéközvetítést választja. Odahaza letelepszik a készülék elé 12 éves, szintén gyorskorcsolyázó leányával, Liu Lénával, és drukkolnak a fiúknak.

Ádó amúgy a Liszt Ferenc repülőtéren ezzel búcsúzott a mamájától, „szeretlek, anya”, Sándor pedig bohókásan megjegyezte: túl soványnak találja az édesanyját.

– Ezzel arra célzott, hogy lát rajtam pluszkilókat… – mosolyog Szabina asszony.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek