Sport

Növényi aláírt, majd összetörte az asztalt

Bors

Létrehozva: 2018.04.03.

Két Növényi is verekszik a tavasszal: az olimpiai bajnok pankrátorként, fia MMA-harcosként lép ringbe.

Micsoda élmény lett volna két Növényi Norbertet egy programban látni, de végül úgy alakul, hogy másfél hónap eltéréssel lépnek szorítóba. Előbb a 18 éves Növényi vív éles MMA-harcot a BOK Csarnokban (április 6-án), majd az apja pankrátorkodik Soroksáron (május 26.).

– Mivel május 15-én betöltöm a hatvankettőt, már óvatos va­gyok, mert nem szeretnék megsérülni – mondja Növényi papa.

– Az est show lesz a javából, hiszen a pankráció előre megkoreografált mozdulatsorok harcművészete. Az 1980-as moszkvai olimpia  birkózóbajnoka a 115 kilós Ma­kai ellen lép ringbe a Dicsőség Napja elnevezésű négyórás gálán. Amikor a pestszenterzsébeti Csiliben aláírták a meccsszerződést, a két fél hepciáskodott egy csöppet, aminek az lett a vége, hogy Növényi egy asztalon landolt, s persze ripityára törte azt. Na, így vigyáz magára az apuka, aki megnézi majd a fiát a 30 éves török-német Mehmet Yüksel elleni MMA-találkozón. Na, ott viszont tényleg életre-halálra folyik majd a küzdelem.

– Ha újraszületnék, MMA-s lennék – mondja az exbirkózó. ­

– Az emberek már csak a fiamról, Nonóról beszélnek, azt mondják, tehetséges srác, és hozzáteszik: az apja amúgy harminchat éve olimpiai aranyérmes volt… – Óriási megtiszteltetés, hogy az estét rendező, világhírű Bellator 196 menedzseriroda lehetőséget adott a ketrecharcos küzdelemre – mondja az ifjabbik Növényi, aki évek óta Londonban él, és két hónap múlva fejezi be kö­zépiskolai tanulmányait.

– Yüksel remek földharcos, de mivel állásból bevetek majd birkózó-, kungfu-, kickboksz-, dzsúdó- és dzsiu-dzsicu-technikát, reménykedem a sikerben.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek