Sport

Tökéletes göröggel dirigált Bundzsák Dezső Athénban

(szabó)

Létrehozva: 2018.04.01.

Az évek során számos magyar futballedző dolgozott Görögországban, és az ottaniak Puskás Ferenc mellett a 2010-ben elhunyt Bundzsák Dezsőt tartották még nagyra.

– Aput mindenki szerette, még a fradisták is, noha az 50-es, 60-as években a Vasas jobb volt a zöldeknél – mesélte a 25-szörös válogatott édesapjáról leánya, Bundzsák Gabriella. 

– Az aktív futball befejezése után 1966 és 1972 között három görög klub edzőjeként dolgozott, és azzal tisztelte meg a játékosait, hogy anyanyelvi szintű gö­rög nyelven irányított. 

A fedezet focizott az 1958-as vb-n, nyert két magyar bajnokságot és két Közép-európai Kupát, később Mészöly Kálmán neki köszönte meg, hogy a Vasas remek középhátvédjévé nőtte ki magát.

– A papám klubhűségére jellemző, hogy a lakásunk ülőgarnitúrája csakis piros-kék darabokból állt, ha pedig történetesen meglátott engem zöld ruhában, összevonta a szemöldökét... – mesélte Gabriella, aki tornászként válogatottságig vitte. Ez nem csoda, hiszen az 56-os olimpiai bajnoknő Kertész Aliz kedvenc tanítványának számított. Gerendán szinte verhetetlen volt, mesterfokú bajnokságot is nyert, és csak azért maradt le az 1972-es müncheni olimpiáról, mert az eltört sípcsontját műtötték. Ké­sőbb a magyar ifjúsági tornászválogatott edzőjeként fáradozott, ma pedig táplálék-kiegészítő termékekkel segíti a magyar sportolókat, és gyakorlati tanácsokat ad a számukra.

– Az ökölvívó Erdei Zsolt profi búcsúmeccse előtt nekünk kö­szönhetően hozta a versenysúlyát, és tizenkét éve az olimpiai bajnok Berki Krisztián tornászt is segítjük.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek