Sport

Benedek Tibor edzőtáborozással tölti a nyarat

T. D.

Létrehozva: 2018.05.11.

<p>Hihetetlenül elfoglalt mostanában a háromszoros olimpiai bajnok pólós, Benedek Tibor.</p>

Forrás: Czerkl Gábor

Edzőmeccsel kezdték meg a felkészülést a Millenium Masters olimpiai bajnok vízilabdázói a XIXO Waterpolo All Star-gálára. Július 31-én Benedek Tiborék a nemzetközi nagyágyúkból összeálló világválogatottal csapnak majd össze. Az első felkészülési mérkőzés után az UVSE szakmai igazgatója, Benedek Tibor árulta el a Borsnak, hogy milyen érzés volt medencébe csobbannia.

– Habár edzéseken már részt vettem az utóbbi időben, meccsszituációban más érzés a vízben lenni, jóval nagyobb a terhelés – magyarázta a háromszor olimpiai bajnok. – Elfáradtam, újra hozzá kell szokni a meccsek ritmusához. 

Az aranycsapat a tavaly nyáron megnyert Masters-vb után állt újra össze, de a korábbi szövetségi kapitány azóta sem szakadt el egyetlen pillanatra sem a sportágtól.

– Rengeteg az elfoglaltságom az UVSE-nél, ahol nagy terveink vannak – mesélte Benedek. – A nyártól edzőként is én irányítom a felnőtt- és ificsapatot. Nem lesz egyszerű, mert az edzősködés mellett el kell végeznem a szakmai munkát is. Habár az edzősködés nem hiányzott annyira, olyan tehetséges, fiatal garnitúra van most az UVSE-ben, akikkel érdemes foglalkozni. Nagyon motivál, hogy a játékosok sokat fejlődjenek a kezem alatt az elkövetkezendő években. 

A korábbi balkezes világ­sztár azért igyekszik kikapcsolódni a családjával.

– A gyermekeim végigsportolják a nyarat. A fiam, Mór vízilabdázik és kosárlabdázik, a lányom, Barka balettozik. Három hetet tudunk együtt lenni, szóval a nyaralást összekötjük az edzőtáborokkal – zárta Benedek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek