Sport

Párbaj: Figo sem bírt a magyar vakfocistával

K. B.

Létrehozva: 2018.05.18.

<p>Legyőzte Luis Figót és Éric Abidalt is a magyar vakfocista, Szabó István, aki büntetőpárbajra hívta a Real Madrid és a Barcelona korábbi legendáját. Közös sörözésre nem volt lehetőség.</p>

Az emberi egyenlőségre rávilágító UEFA-kampány arca lett a magyar vakfoci-válogatott csapatkapitánya, Szabó István. A kiváló sportoló az európai szövetség vendége volt a lyoni Európa Liga-döntőn.

– Ennek a reklámkampánynak az egyik programpontja az volt, hogy találkozhatunk Figóval és Abidallal. Volt egy örömfoci. Mivel én ebben nem tudtam részt venni, ezért nekem külön kitalálták ezt a büntetőpárbajt – mesélte a Borsnak Szabó, akivel nagyon barátságosan viselkedtek a világsztárok. – Amikor bejöttek a pályára, és köszöntek mindenkinek, engem külön megöleltek, és közben bemutatkoztak. Közvetlenek voltak, de sajnos közös sörözésre nem volt lehetőségünk – tette hozzá.

Egyedül Szabónak sikerült minden büntetőjét értékesítenie. Mint mondta, Figóék is megérezték, hogy a vakfoci nem csak annyi, hogy leteszik a labdát, hátralépnek és belerúgnak egyet. Szabó később vendége volt az UEFA-nak az EL-döntőre is, ami élete eddigi legnagyobb élményét nyújtotta. 

– Óriási hangulat volt. Látni ugye nem láttam, de mindig tudtam, mi történik a pályán, mert amikor helyzetbe kerültek a csapatok, zúgott az egész stadion – mesélte Szabó.

Griezmann elbúcsúzott?

„Az volt az álmom, hogy Simeonénak megnyerjem a trófeát” – jelentette ki a két gólt szerzett Griezmann, amiből sokan arra következtettek, a trófeát egyfajta búcsú­ajándéknak szánja mesterének, és így köszön el tőle, ugyanis hírlik, a Barcelona százmillió euróért megvásárolja a 27 éves francia támadót. – Simenone még jobb játékost csinált belőlem, a világ egyik legjobbját. A távozásomról nem ez a legalkalmasabb pillanat beszélni – tette hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek