Sport

Törőcsik Andrással edz Mészöly Kálmán

K. B.

Létrehozva: 2018.05.30.

A gyomorproblémák miatt megműtött korábbi szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán abba a rehabilitációs központba jár majd erősödni, ahol Törőcsik András is lábadozik.

A szívproblémákkal kórházba került, majd gyomorpanaszok miatt műtéten átesett legenda a kezelések alatt három hétig szinte semmit nem evett és alig mozgott, ezért sok izmot veszített.

– Heti rendszerességgel jár hozzá a válogatott korábbi gyógymasszőre, Tóth András, akivel még hosszú évekkel ezelőtt Budafokon kötött barátságot – mesélte a Borsnak a Szőke Szikla fiatalabbik fia, Géza. – Édesapám nagyon szeretne ott lenni a júniusi rendezvényen, ahol Tarlós István főpolgármestertől át­veheti a Budapest díszpolgára címet. Ez egy jó motiváció neki, hogy addigra megerősödjön – tette hozzá.

Ifjabb Mészöly elmondta: apja szívproblémáját folyamatosan ellenőrizni kell, ezért orvosi konzultációkra jár majd. A következő hetek legfontosabb feladata azonban a megerősödés lesz.

– Papát csütörtöktől heti rendszerességgel visszük majd abba a budakeszi rehabilitációs központba, ahol Törőcsik Andrást is kezelik. A fradista Nyilasi Tibor, aki mindkettejüknek jó barátja, azt tervezi, újra összeáll majd a Mészöly, Törőcsik edző-játékos páros, és együtt erősítenek majd – mondta Mészöly Géza, akinek édesapja az újpesti legenda fémjelezte fociválogatottnak 1980 és 1983 között volt a szövetségi kapitánya.

Gézától azt is megtudtuk, hogy Mészöly Kálmánnak már van elég energiája és kellő idegállapota focimeccseket nézni, és nagyon szurkol korábbi klubja, az NB I-ben 11. helyen álló Vasas bennmaradá­sáért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek