Sport

Horvátország újabb tizenegyespárbaj után elődöntős

Bors

Létrehozva: 2018.07.08.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság utolsó negyeddöntőjében a házigazda Horvátország ellen lépett pályára. A horvátok tűntek meggyőzőbbnek az első félórában, Ivan Rakitic és Ante Rebic került helyzetbe az orosz kapu előtt, míg a hazaiak támadásai esetlegesnek tűntek, és nem is alakult ki jelentős lehetőség Danijel Subasic kapuja előtt. A 31. percben történtek előtt sem utalt semmi gólra, Artyom Dzjuba passzolt Gyenyisz Cserisev elé, aki tolt egyet a labdán, majd mielőtt két védő is közbeléphetett volna, ballal 20 méterről kilőtte a jobb felsőt.

Azonban csak perceket kellett várni a válaszra: a horvátok a 38. percben a fellazult védelem között az alapvonalig vezették a labdát, a kapu elé érkező Andrej Kamaric pedig négy védő között teljesen zavartalanul fejelt az oroszok hálójába, 1-1.

A szünet után többször is bebizonyosodott, hogy az orosz védelem milyen bizonytalan, ha kinyílik, az egyik ilyen alkalommal Perisic a kapufára passzolt, a labda pedig a gólvonal előtt centikre szállt el utána. A horvátok végig magabiztosabban játszottak, de a rendes játékidőben nem tudták ráerőltetni akaratukat az oroszokra, akik a hajrában egyre kevesebbet nyíltak ki a fenti tapasztalatokból kiindulva. A rendes játékidő vége 1-1.

A hosszabbításban Domagoj Vida egy szöglet után fejesből szerzett vezetést, míg a második játékrészben Mario Fernandes szintén fejessel egyenlített, így tizenegyesek döntöttek.

A büntetők során az oroszok kétszer, a horvátok egyszer hibáztak, így Horvátország lesz Anglia ellenfele az elődöntőben.

A korábbi meccsek eredményeit, valamint a világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek