Sport

Neymarék nem hibáztak, de nem is brillíroztak

Bors

Létrehozva: 2018.07.02.

Az oroszországi foci-vb hétfői első nyolcaddöntőjében Brazília és Mexikó csapott össze, és a két csapat hatalmas iramban kezdett, a középpályán nemidőzött sokat a labda, de a csapatok a tizenhatos előterében nagy ellenállásba ütköztek. Bár a brazil játékosok megmozdulásában végig érezni lehetett a veszélyt, Mexikó sokkal agilisabban kezdett, az első 20 percet uralták.

A 33. percben rövid időn belül kétszer is lőhettek a brazilok a tizenhatoson belül, de Ochoa menteni tudott.

Hiába az első félidőben tett erőfeszítés, Mexikó a fordulás után hátrányba került. Az 51. percben Neymar indította Williant, aki betört a tizenhatoson belülre, majd élesen a kapu elé lőtt, Neymar pedig középen érkezve robbant be, és közelről a hálóba passzolt, így szerzett vezetést Brazília.

A mexikói alakulat ugyan keményen küzdött, de a brazil kapu előtt elfogyott a tudományuk, kapura alig tudtak veszélyesek lenni. Ugyanakkor a Neymar vezette kontrákban minden alkalommal benne volt a veszély, és a 88. percben a PSG sztárjának klasszisa újra gólt eredményezett, a balösszekötőben tört be a tizenhatoson belülre, majd élesen lőtt, Ochoa védett, de a labda éppen Firminho elé került, aki az üres kapuba passzolt. Brazília 2-0-ra nyert és bejutott a legjobb nyolc közé.

Nyolcaddöntő:
Brazília-Mexikó 2-0 (0-0)
Szamara, 41 970 néző, v.: Gianluca Rocchi (olasz)
gólszerzők: Neymar (51.), Roberto Firmino (88.)

A korábbi meccsek eredményeit, valamint a világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek