Sport

Három villámcsapást élt túl a Chelsea új sztárja

K. B.

Létrehozva: 2018.12.08.

Elképesztő történet a Chelsea-be idén berobbanó Ruben Loftus Cheeké! Otthonába 12 év alatt háromszor csapott be­le a villám. Az utóbbi három Premier League-me­c­­c­­s­én három gólt szerzett középpályás brit édesanyától és guyanai édesapától született Londonban, gazdag családban nőtt fel, féltestvé­rei, Carl és Leon Cort szin­tén az angol élvonalban fociztak.

Ruben nyolcévesen került a Chelsea akadémiájára, ab­ban az évben, amikor egyik nap a fővároshoz közel eső, swanley-i otthonuk ablakából csodálta a kint tomboló vihart, és végignézte, ahogy belecsap a házukba a villám. Édesanyja, Juliette elmondása szerint pont az ablakkeretet érte az ütés, de Ru­bennek nem esett baja. Ké­sőbb viszont a focipályán súlyos csípősérülést szenvedett, ami miatt gyerekként majdnem abba kellett hagynia a focit. De folytatta, és kortársai között kiemelkedve már 14 évesen bemutatkozott a klub U18-as csapatában.

Két éve aztán újabb csapások érték: 1,8 millió font (653 millió Ft) értékű, surrey-i házukba – ahol édesanyjával élt – egy héten belül kétszer csapott bele a villám. Előbb csak a biztonsági rendszert tette tönkre, napokkal később viszont lángra lobbantotta az egyik hálószoba és a házhoz tartozó edzőterem tetőszerkezetét. A tűzoltók hat órán át mentették az épületet, hogy porig ne égjen.

A fiatal focistának egyébként az idén sikerült az áttörés: az Európa Ligában négy meccsen három találatával  holtversenyben Olivier Gi­roud-val vezeti a házi góllövőlistát, a bajnokságban pedig először játszott 90 percet a hétközi Wolver el­leni 2-1-es vereség alkalmával, ahol szintén gólt lőtt. Nagy­szerű sorozatát a City elleni bajnokin folytatná.

Városi derbi Barcelonában

A hétvége másik rangadóját Spanyolországban rendezik, ahol az Espanyol és a Barcelona vív egymással katalán derbit. Utóbbit sérülések sújtják, Umtitire, Malcomra, Sergi Robertóra és Rainhára sem számíthat, valamint Luis Suárez és Arthur játéka is kérdéses. Ráadásul a hazai csapat hátránya csak hét pont a listavezetővel szemben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek