Sport

Liu Shaolin rajong a Fradi focistáiért

szs

Létrehozva: 2019.02.14.

<p>Újjáéledt az FTC korcsolyaszakosztálya, miután az olimpiai bajnok gyors­koris Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang aláírt a zöld-fehérekhez.</p>

Az 1956-os ma­gyar forradalom és szabadságharc vérbe fojtása a fradisták korcsolyaszakosztályát is megsemmisítette, az ismertebb versenyzők távoztak az országból, így 1957-ben megszűnt a jeges élet a IX. kerületieknél. E tetszhalott állapot szerdáig tartott, amikor egy sajtóesemény keretében a 2018-as pjongcsangi téli olimpián aranyérmes rövid pályás gyorskorcsolyaváltó két tagja, Liu Shaolin és Liu Shaoang elkötelezte magát a zöld-fehérekhez kiváló edzőjük, a válogatott csapatmenedzsere, Bánhidi Ákos társaságában.

Rá­adásul két, már ma­gyar állampolgár amerikai short trackes, a két Krueger testvér, Cole és John Henry is zöldbe öltözik. A Fradi jól járt, ám fogas kérdés, mi lesz az MTK gyorskorcsolyázóival, ugyanis negyven utánpótlás-korú rövid pályás versenyző szintén az FTC-hez tart – edzői társaságában.

A két Liu fivér elmagyarázta, nehogy azt higgyük, hogy elcsábították őket a zöldek, ugyanis január 31-én lejárt a szerződésük az MTK-nál.

– Az olimpiai váltódiadalunk után éreztem, az eredményes folytatás érdekében meg kell újulnom, az pedig elképzelhetetlen környezetvál­tás nélkül – mondta Liu Shaoang. – Nem én kerestem a Fradit, a szakmai stábom tagjai néztek körül, vajon melyik lenne ideálisabb környezet. Így leltem az új otthonomra.

Az idősebbik Liu bevallotta, igencsak kedveli az Üllői úti futballcsapatot.

– Megnéztem a csapat egyik hazai meccsét, amire egy olyan, tetoválások készítésével foglalkozó ismerősöm vitt ki, aki besegít a klubnak. Lenyűgözött Lovrencsics Gergőék játéka, úgyhogy biztosan kilátogatok még a Groupama Arénába – mondta Sanyi.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek