Sport

Eb-selejtező: Walest is legyőzte, nyári csoportelső a fociválogatottunk

Bors

Létrehozva: 2019.06.12.

Hatalmas lépést tett a részben hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokság felé a magyar fociválogatott, miután Horvátország és Azerbajdzsán után Walest is megverte. Ismét Pátkai Máté volt a hős a Groupama Arénában.

Óriási sikert elérve 1-0-ra verte a walesieket fociválogatottunk csaknem 17 ezer néző előtt - az UEFA korábban kiszabott szektorbezárása miatt - a Groupama Arénéban Európa-bajnoki selejtezőn. Azok után, hogy szombaton 3-1-re nyert Azerbajdzsánban, abban a tudatban lépett pályára hazai pályán a válogatott, hogy egy döntetlennel is nyári csoportelső lesz.

Marco Rossi szövetségi kapitány - aki eltiltása miatt a lelátóról volt kénytelen végignézni a találkozót - ettől függetlenül támadó szellemű csapatot küldött pályára. Az első félidőben Szalai Ádám és Holender Filip révén meg is voltak a helyzeteink a vezetés megszerzéséhez, a Gareth Bale vezette walesieknek egy kapura lövésen kívül helyzetük sem volt.

A második félidőben kiegyenlítődött a játék képe, a Real Madrid sztárja ordító helyzetben hibázott Gulácsi Péter kapuja előtt - amit vastapssal jutalmazott a budapesti közönség - aztán majdnem öngólt szerzett, fejesét csapattársának kellett kivágnia a walesi gólvonalról. A 81. percben aztán jött a márciusi horvátok elleni siker hőse, Pátkai Máté és ismét győztes gólt szerzett az Üllői úton, amivel a vb-ezüstérmes után az Eb-bronzérmes csapatot is legyőzte a magyar csapat. Így az őszi folytatás előtt négy meccsen gyűjtött 9 ponttal az E csoport élén állunk.

Az E csoport állása

Magyarország 9p

Szlovákia 6p

Horvátoszág 6p

Wales 3p

Azerbajdzsán 0p

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek