Sport

Botka: Fűt minket a bizonyítási vágy

szs

Létrehozva: 2019.10.24.

Fiatal, sikerre éhes orosz csapat várja a Fradit csütörtök este Moszkvában, állítja az egykor a zöldeknél futballozó ifjabb Szergej Kuznyecov, aki sokgólos meccset vár.

Forrás: MTI

Hasonló bravúrra készül ma este a Fradi, mint 25 éve, amikor a KEK első fordulójában sikerült búcsúztatnia a CSZKA Moszkvát. Akkor az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedtek idegenben a zöld-fehérek, majd a visszavágón ugyanilyen eredmény után tizenegyesekkel a magyar csapat jutott tovább.

– Abban az időben az orosz futball még nem volt olyan ma­gasan kvalifikálva, mint nap­jainkban, de a CSZKA mégis egy óriási ország topcsapata volt. Az esélytelenek nyugalmával utaztunk ki Moszkvába, de ott már nem éreztünk nagy különbséget játékban – árulta el a fradi.hu-nak Balogh Tamás, a Fradi akkori elsőszámú kapusa, a mostani csapat kapusedzője.

– A mostani teljesen más meccs lesz, nyerni szeretnénk. A tréner mellett Botka Endre, a Fradi védője azt emelte ki, hogy muszáj feljavulniuk játékban.

– A derbi után maradt bennünk bizonyítási vágy. Biztos vagyok benne, hogy jobban fogunk játszani, persze tudjuk, nem lesz egyszerű meccs, de megpróbáljuk meglepni az oroszokat. A zöld-fehérek korábbi játékosa, a Szpartak Moszkvánál edzősködött, 37 éves ifjabb Szergej Kuznyecov lesz a mai meccs szakkommentátora az egyik orosz sportadón.

– Ha a Viktor Goncsarenko irányította katonaegyüttes nem nyer, alighanem lemondhat a továbbjutásról, hiszen két vereséggel áll a csoportban. A moszkvaiak védelme sebezhetőnek tűnik, sok a sérültjük, ezért a 17 éves Vagyim Karpov lesz az egyik belső védő, míg a középpályás Konsztantyin Kucsajev a balbekk – magyarázta a szakember, aki a na­pokban Budapestre költözik a családjával.

– Persze a Fradi-védelemnek is résen kell lennie, mert a horvát Nikola Vlasics remekül irányít, a két 21 éves ígéret, Ilzat Ahmetov és Fjodor Csalov pedig gyors keresztát­adásokkal operál. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek