Sport

Fegyverszünet van a Hammerl családban

Bors

Létrehozva: 2019.12.31.

Meghittségben és nyugalomban teltek az ünnepek a Nemzet Sportolója, a sportlövő olimpiai bajnok Hammerl László családjában. De ez nem volt mindig így.

A 77 éves Hammerl László a sportága szupersztárja volt, amit 1964-es olimpiai bajnoki címe mellett annak is köszönhet, hogy később feleségül vette tanítványát, a 28 évvel fiatalabb Joó Évát. A Nemzet Sportolója azóta is boldogságban él világ- és Európa-bajnok nejével. Az ünnepek során együtt a család, a nagymama főz, Soma, a 17 éves, szintén sportlövő fiúk csipeget mindenből.

– Boldogan ültünk le vacsora után a feldíszített fa mellé, és bontogattuk az ajándékokat. Volt meglepetés mindenkinek – mondta a családfő.

A Hammerl famíliában az ünnepek alatt egy dologról nem esik szó: a lövészetről.

– Ilyenkor tűzszünet van. Hallgatnak a fegyverek, csak a zene szól. Én pedig el is szunyókálok úgy, ahogy szoktam.

Volt időszak, amikor az ünnepeket Új-Zélandon töltötték, László ott dolgozott, akkor még minden más volt.

– Eleve furcsa nyári melegben karácsonyozni. Aztán ott volt a mizéria a karácsonyfa-vásárlással – emlékezett az olimpia bajnok – Még szerencse, hogy a helyiek figyelmezettek, hogy ha fél évvel korábban nem választom ki a fenyőt a faiskolában, legfeljebb egy kórót díszíthetünk fel szent­estére. Nem árulnak előre kivágott fenyőket, az orrod előtt vágják ki.

Gondot okozott a vacsora elkészítése is.

– Éva a nyakába vette a várost, de halon kívül mást nem kapott. Már-már lemondtunk a halászléről, mert igazi, magyar fűszereink nem voltak. Egy kint élő honfitársunk szerencsére meglepett bennünket minden jóval. Hiányoztak a barátok, a szülők és mindenki, akire csak gondoltam. Mégiscsak itthon a legjobb – mondta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek