Sport

Setiénnel újra jó lesz a Barcát nézni

V. T. R.

Létrehozva: 2020.01.15.

Háborognak a Barcelona-drukkerek, amiért Quique Setién lett Ernesto Valverde utódja, mondván, semmi nem lesz jobb. Dehogynem: vége az unalmas focinak.

Forrás: Reuters

Valverde taktikája az volt, hogy elaltatja az ellenfelet (meg a nézőket), de ennek Setiénnel vége. Számára mindennél fontosabb a szórakoztatás.

– Amikor a Cruyff-féle Barca otthonába látogattunk, egész meccsen a labdát üldöztük. Akkor értettem meg, mindig ilyen fociról álmodtam, ez kell nekem – mondta a Racing Santander korábbi középpályása, aki igazi spíler volt, Maestrónak becézték. A 61 éves tréner azóta minden csapatával elsősorban szórakoztatni akar, úgy véli, még az eredmény is másodlagos, a futballnak az örömről kell szólnia.

Főleg kisebb csapatoknál edzősködött, de ott is e filozófiát követte, a Las Palmasnál és a Betisnél is tiki-takát nyomtak a játékosai. Utóbbi együttessel például véghezvitte azt a bravúrt, hogy rendszeresen kilenc- meg nyolcgólos meccseket játszottak, de ennél is nagyobb szám, hogy 2003 óta tavaly fordult elő először, hogy egy gárda a bajnokságban a Real Madrid és a Barcelona otthonát is bevegye. Az ő Betise képes volt erre. A katalánok középpályása, Sergio Busquets a 4-3-as vereség után nekiadta a mezét, amire azt írta: „szeretettel és csodálattal Quique-nek azért, ahogy a fociról gondolkodsz!”.

Nem mellékes: ez volt a Valverde-éra egyetlen hazai bajnoki veresége. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek