Sport

Röhejes ítélet: a holland zsaru meglopta a portugál labdarúgó-válogatottat

szs

Létrehozva: 2021.03.29.

Egy ideig nem foglalja imába Danny Makkelie nevét Cristiano Ronaldo. A holland játékvezető szabályos góltól fosztotta meg az Eb-címet őrző portugálokat a belgrádi labdarúgó vb-selejtezőn, így a két csapat 2-2-re végzett.

Forrás: AFP

A vendégek szemszögéből sima meccsnek nézett ki a belgrádi szerb-portugál labdarúgó vb-selejtező, csakhogy a hazaiak 0-2-ről mégis egyenlítettek. Portugália válogatottja mindent elkövetett a meccs megnyeréséért, és meg is nyerte volna, ha a bíró nem követ el egy szarvashibát.

Ronaldo sárga lapot kapott

Már a meccs hosszabbításában Cristiano Ronaldo jobbról laposan a kapuba továbbította a labdát, amit a szerbek védője, Sztefan Mitrovics csak jóval a gólvonal mögül kotort vissza a mezőnybe. Hiába protestált Ronaldo, majd vágta földhöz dühében csapatkapitányi karszalagját, sárga lapott kapott szövegelésért, így maradt a vége 2-2.

Makkelie ezt mondta Nekem: zavarban vagyok - idézte az RTP a portugál kapitányt, akihez az öltőzőbe betért a holland füttymester.

nem tudta visszanézni a jelenetet

Hozzátette, mivel nem állt rendelkezésére gólvonaltechnika, azaz a VAR-rendszer, ő nem látott gólt, így utólag nem is ellenőrizhette a jelenetet. Aztán elnézést kért, és távozott az öltözőnkből.

Kérdés, ekkora hiba után mennyi időre meszelik el a hollandust, elvégre három ponttól fosztotta meg Portugáliát. Hab a tortán, hogy az illető a holland futballszövetség játékvezetői testületében az egyik előadó a bírók továbbképzését célzó tanfolyamon...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek