Sport

Foci-Eb nyitómeccs: Az olaszok kapitánya nem biztos abban, hogy könnyedén legyőzik a törököket

szs

Létrehozva: 2021.06.11.

Aki úgy hiszi, hogy péntek este az olaszok lépésben nyerik az Eb-nyitómeccsüket a törökök ellen, könnyen lehet, hogy tévednek.

Forrás: AFP

Legalábbis Roberto Mancini, Itália kapitánya úgy véli, hogy van miért aggódnia a csapatának, mivel a "félholdas" válogatott legjobbjai francia, belga, német és holland bajnokságban futballoznak, ott pedig alaposan elsajátították a sportág lényeges tudnivalóit.

– Topklubokban szerepelnek, ezért nem lesz sétagalopp a péntek esti első találkozónk – mondta Mancini, aki korábban volt már a Galatasary trénere. Pedig túlzottan nem kellene rettegnie, hiszen az utóbbi hat meccset 19-0-ra hozta le Olaszország. 

Kapitánykollégája, Senol Günes sem a sajtóból mérte el a hazaiak erejét, hiszen ő meg a Milan és Fiorentina edzéseit irányította, ráadásul idén a törökök 4-2-re verték Hollandiát és 3-0-ra Norvégiát. Nem akármi!

KEDVENC VÉDŐI ELLEN VEZÉNYEL ROHAMOT

– Lőtt gól nélkül nem szeretnék elmenni a patinás római létesítményből – nyilatkozta a Football Italiának. – Márpedig mivel a kedvenceim, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci, a két legkiválóbb olasz védő áll utunkba, e feladat végrehajtása igen nehéz.

A 24 tagú Eb-mezőny tehát elkezdi csoportküzdelmeit. A római A-négyesben e találkozó 21 órakor kezdődik.

A Bors tippje szerint Olaszország 1-0-ra nyer.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek