Sport

"Jelen van az életemben a szerelem" - Liu Shaolin Sándort a boldogság repíti

Bors

Létrehozva: 2021.11.05.

Olimpiai bajnokunk kiegyensúlyozott magánélete a sikere egyik titka.

Forrás: Bors

Jó formában, remek hangulatban várják az olimpiai bajnok Liu-testvérek a november 18-21. közötti, debreceni rövidpályás gyorskorcsolya világkupát. Feldobja őket, hogy a kínai válogatottal készülhetnek a versenyre. A legerősebb rövidpályás gyorskorcsolya-nemzet legjobbjai is hazánkban, a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban készülnek a két hét múlva Debrecenben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világkupa-állomásra.

A tegnapi edzésen az ázsiai és a magyar válogatott sportolóit Qi Dayu kínai nagykövet is meglátogatta, és mindenkinek jó szereplést kívánt. Az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Shaoang és Shaolin Sándor örvendetesnek tartja a közös munka lehetőségét. 

– Azt hiszem, ez az összefogás nemcsak sportszakmai szempontból előnyös mindkét országnak. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatunk egymástól a jégen. Mi szerencsések vagyunk, mert nekünk, a testvéremmel nyelvi nehézségünk sincs – magyarázta az Ádó becenévre hallgató, kínai-magyar származású Shaoang, aki a 2018-as idén 500 méteren és egyéni összetettben is világbajnok lett. – Szerencsére a férfi számokban, egyéniben és csapatban is kiharcoltuk már a pekingi olimpiai kvalifikációt, de természetesen szeretnénk hazai közönség előtt is jól szerepelni. Jó formában vagyunk.

Az idősebbik Liu-fivér, Shaolin Sándor is remek hangulatban várja a debreceni világkupát, amit kiegyensúlyozott magánéletének köszönhet:

– A szerelem mindig, így most is jelen van az életemben – árulta el a Borsnak, de azt nem fedte fel, jelenleg ki iránt táplál erős érzelmeket. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek