Sport

Brazil labdazsonglőr tanítja a csepeli kissrácokat focizni

szs

Létrehozva: 2021.12.07.

Minden kezdet nehéz vagy éppen érdekes. Példának okáért Carvalho Adilson a brazíliai Pato Branco városában kissrácként papírral kitömött “zokni-labdával” gyakorolt, most pedig magyar lurkókkal sajátíttatja el a mesterfogásokat.

Forrás: Carvalho Brazil Labdarúgó Akadémia

Carvalho 2004-ben Európába került, és a Lombard FC Haladásban is kergette a labdát. 2013 augusztusában arra kérték, segítsen a Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesületnek. Igent mondott, és akkoriban 30 halmozottan hátrányos helyzetű 17-21 éves korú fiatalt tanított focizni. A 36 esztendős szakember kilenc éve beindította a Carvalho Brazil Labdarúgó Utánpótlás Akadémiát, mely 2017 óta Csepelen működik. Az U 7-től az U 13-ig valamennyi korosztálynak kínál képzést, több mint 100 gyerek pallérozódik a keze alatt. Volt egy nehéz időszakuk, amikor a csepeli Duna-part játszóterén fociztak, tudniillik pályabérlésre nem futotta.

Carvalho együttesei az utánpótlás-tornák rendszeres indulói, öt korosztállyal neveztek a fővárosi futsal-bajnokságokba. Jelenleg – egy kivétellel – valamennyi korosztályuk dobogós, több játékosuk a legtöbb gólt szerzők listáján található.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek