SÍRVIZSGÁLAT

Áll a bál, sírokon építene szállodát a focista

szs

Létrehozva: 2022.11.03.

Új vállalkozásba vágott bele Gerard Pique, de nem biztos, hogy abból lesz valami. Az FC Barcelona focistája szállodát építene.

Gerard Pique

Lassan végéhez közeledik Gerard Pique amúgy remek ívű pályafutása, így aztán érthető, hogy hozzálátott civil élete megalapozásához. Az FC Barcelona játékosa egy ötcsillagos luxusszállodát húzna fel Malagán . E cél érdekében már meg is vásárolt egy erre a célra kiszemelt földterületet 20 millió dollárért (8.4 milliárd Ft). Csakhogy kiderült, hogy 2023 elejéig aligha adhatja ki a parancsot a munkálatokra, mert a földben 250 középkori sírt találtak - írja a Mirror.

Ameddig nem fejeződnek be a feltárások, addig nem lehetséges építkezni 

- tudatta Alberto Cumpian régész. - Egy 15. századi temetkezési helyről van szó; annak szélén, 250 sírt találtunk. Costa del Sol-on muszlimok temetkeztek, bár azt is megállapítottuk, hogy a sírok túlnyomó többségében üresek. Amúgy ez a földterület a Ibériai-félsziget legnagyobb kiterjedésű középkori sírkertje.

Cumpian és kollégái egy olyan leletet is találtak, ami az eltemetett muszlim család eredetét ismerteti.

- Ez, illetve a többi lelet igen értékes történelmi adalék, ezért a további régészeti tárgyak begyűjtése is folyamatos.

Ha az illetékesek szervek ezek után kegyeleti okokból megtiltják Pique számára a projekt folytatását, akkor a focista nehéz helyzetbe került, hiszen már kifizette a 20 millió dollárt.

- A feltárási munkálatokat a jövő év elejére befejezzük, azt követően derül ki, hogy építhető-e ide szálloda vagy sem - tette hozzá a régész.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek