Visszavonulás

Bejelentést tett Szalai Ádám, ezért fejezi be a szurkolók kedvence

KL

Létrehozva: 2023.06.19.

Módosítva: 2023.06.19.

Szalai Ádám a döntését egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be. Az elkövetkezendőkben erre fog koncentrálni.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Szalai Ádám a tavaly szeptemberi a Magyarország–Olaszország Nemzetek Ligája-mérkőzésen lépett pályára utoljára címeres mezben.

Szalai Ádám a németek elleni pazar győztes gólja után, tavaly szeptemberben, Lipcsében
Szalai Ádám végleg visszavonul a labdarúgástól Fotó: AFP

A 35 éves játékos most ismét visszatért Telkibe, ahol bejelentette, befejezi profi játékos-pályafutását.

Az volt a célom, hogy a legmagasabb szinten kezdjem és fejezzem is be a karrierem. Büszke vagyok a tizenkét év Bundesliga-szereplésre, hogy négy különböző csapatban szerepelhettem, és arra is, hogy jelenleg a legeredményesebb magyar vagyok a német bajnokságban. Hogy Bajnokok Ligájában szerepelhettem, hogy tevékeny részese voltam

- mondta Szalai Ádám.

A 35 éves, 86-szoros magyar válogatott támadó januárban bontott szerződést az FC Basellel, amelyben tavaly február óta 24 meccsen hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott, azóta nem volt csapata. A szakítás előzménye, hogy október közepén a klubnál megtiltották Szalai Ádámnak, hogy részt vegyen a svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes gárda edzésein, aztán viszont a bázeli polgári bíróság november közepén úgy döntött, hogy a támadó a továbbiakban is edzhet a csapattal - írja az m4sport.hu.

Szalai Ádám játékát mindig is nagy szív jellemezte, s a pályán kívül is igazi harcos volt. Egyik emlékezetes szereplése 2013-ban egy telki sajtótájékoztatón volt, ahol közel félórás szenvedélyes beszéde végre valamit elindított a labdarúgásunkban.

Szalai hétfői bejelentése kapcsán elmondta, a jövőben idehaza szeretné használni azt a tudást, amit külföldön elsajátított. 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek