Pecarovat

Horgászat miatt maradt le a bajnoki ünneplésről a Manchester City sztárja

K. D.

Létrehozva: 2024.05.17.

A pecázás a sztárokat is megfertőzte. Színészek, zenészek, sportolók ragadnak botot, hogy kikapcsolódjanak a vízparton. Ám nemcsak hazánkban népszerű a horgászat, hanem külföldön is. A Manchester City sztárfocistája, Phil Foden is szenvedélyes pecás, annyira, hogy még csapata bajnoki ünnepléséről is lemaradt, mert az édesapjával horgászott.

Bár csapattársai zrikálják hobbija miatt Phil Fodent, a Manchester City focistája szerint a horgászattal tud igazán kikapcsolódni egy-egy fárasztó meccs után. A 23 éves középpályás hétévesen szeretett bele a pecába, és azóta is szenvedélyesen űzi. Igaz, saját bevallása szerint mostanában kevés ideje jut a hobbijára, mert minden szabadidejét ötéves kisfiával, Ronnie-val tölti.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
Phil Foden reméli, kisfia, az ötéves Ronnie is megkedveli a pecát Fotó: Getty

Édesapja „fertőzte” meg

Hétéves voltam, amikor édesapám megtalálta nagyapám botját, és mondta: „menjünk le a vízpartra, próbáljuk ki”. Mondanom sem kell, azonnal beleszerettem. Onnantól kezdve minden hétvégét a tóparton töltöttünk. Még az első fogásomra is tisztán emlékszem. Az nincs meg, milyen hal volt, de kicsi. Mégis olyan izgalommal töltött el a fárasztás, hogy újra át akartam élni. Úgy gondolom, ez a tökéletes hobbi a lazításra, ráadásul édesapámmal is tartalmas időt tölthetek együtt. Mindig vele horgászom

 – fogalmazott a Manchester City honlapján Phil Foden.

60 kilós harcsafogás

Az ötszörös angol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes focista azt is elárulta, hogy legtöbbször az Egyesült Királyságban pecázik, de többször volt már a spanyolországi Ebro folyón is harcsázni, ahol sikerült horogra csalnia egy majd hatvan kilós példányt. 

– Van hasonlóság a horgászat és a foci között. A tóparton is ki kell alakítanod a taktikát. Tudnod kell, hol tanyáznak a halak, azok milyen csalira kapnak. Ki kell találnod, milyen módszerrel tudsz a legeredményesebb lenni – tette hozzá az angol válogatott középpályás.

Csapattársainak is ajánlja

Foden peca iránti szenvedélyéről sokat elárul, hogy 2018-ban, amikor először lett bajnok a Manchester Cityvel, nem ment el a csapattal ünnepelni, hanem inkább egy horgásztúrán vett részt az édesapjával. 

Ez egy előre tervezett program volt, így nem akartam lemondani. Persze, sok csapattársam nem érti, mit szeretek ebben, szerintük unalmas a vízparton ücsörögni. Ám mindenkinek azt mondom, próbálja ki.

 Ha egy rossz meccsem van, akkor kimegyek a vízpartra kiszellőztetni a fejemet. Ez a tökéletes módja annak, hogy kicsit elszakadjak a valóságtól, és ne agyaljak a focin. Bár egyre nehezebb nyugodtan horgászni. Sokszor felismernek a tavon, odajönnek hozzám. De már ezt is kezdem megszokni – zárta Foden

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek