Saját készítésű termékeit szeretné saját kávézójában árulni Földházi Zsófia világ- és Európa-bajnok öttusázó. Majd ha befejezi a sportot.
Forrás: MTI
A sütemények döntöttek a sorsomról, és irányítottak a vendéglátás felé – mondja Földházi, aki még csak 24 éves, de már tervezi a jövőjét, az ősszel diplomázik a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Az ott tanultakat saját vállalkozásában is kamatoztatni tudja majd.
– Gyerekként édesszájú voltam, és ha a nagymamáknak segíteni kellett, egyből röpültem. Főként a sütik miatt. Azóta érdekel a sütés-főzés – meséli a KSI versenyzője, aki saját magának ritkán főz. – Az edzések miatt hétközben nincs sok időm, ám ha nincs verseny a hétvégén, elfoglalom a konyhát. Kikapcsol, feltölt. Ma már az összetettebb ételek és a borkultúra érdekel, bár palacsintasütésre bármikor hajlandó vagyok.
Földházi Zsófi szívesen lepi meg családtagjait, barátait valami különlegességgel, mint mondja, szégyellné, ha nem saját készítésű ajándékkal kedveskedne szeretteinek karácsonykor vagy más ünnepeken. Nagy sikert aratott az ízesített olaja, a fűszerezett bora, vagy a leköszönt szövetségi kapitánynak, Pálvölgyi Miklósnak készített boros szilvalekvárja.
– Régebben gyakran vittem valami finomságot edzésre, miközben elfogyasztottuk Gyenesei Leilával, Marosi Ádámmal, Tibolya Petivel, jót beszélgettünk – mondja, és elárulja: régi vágya egy kávézó nyitása, ahol a Földházi-féle finomságokat is meg lehet kóstolni. Egyébként miközben tervezget, készül a ma kezdődő kecskeméti világkupára, illetve a júliusi, székesfehérvári Eb-n és az őszi vb-n is szeretne helytállni.