Sport

Várszegi a Kiss-botrányról: Tagadjunk le mindent!

M. S.

Létrehozva: 2016.05.18.

<p>Eddig főként Kiss László és Lantos László szerepét boncolgatta a sajtó az 1961-es nemi erőszak ügyében, pedig Várszegi Lajos is tevékeny részese volt az eseményeknek.</p>

A korábbi cikkeinkhez érkező olvasói hozzászólásokból jól látható: az emberek szeretnék tisztán látni, kinek milyen szerepe volt Takáts Zsuzsanna 1961-es megerőszakolásában. A lemondott úszókapitány, Kiss László nyilvánosan kért bocsánatot áldozatától, Lantos László azonban nem érzi ennek szükségét és Várszegi Lajos is hallgat.

Eddig utóbbi szerepéről alig esett szó. Pedig közvetlenül a történtek után nem csak Kiss László próbálta társait tagadásra bírni, az iratokból az derül ki, hogy Várszegi is erre kapacitálta Lantos Lászlót. Takáts Zsuzsannát 1961. július 4-én becstelenítették meg, az akkor 18 éves lány há­rom nappal később tett feljelentést.

A bírósági iratokból kiderül: július 8-án egy rendőrtiszt nő jelent meg dr. Rajki Bélánál, a Nemzeti Sportuszoda igazgatójánál. Az iratok szerint ezután a következő történt:

„Rajki felhívatta irodájába a vádlottakat. Amikor Várszegi meglátta a polgári ruhában lévő rendőrtiszt elvtársnőt, annyit mondott Lantosnak, hogy tagadjanak le mindent. Ezt Lantos jóváhagyólag tudomásul is vette. Megállapodásuknak megfele­lően Lantos és Várszegi a közösülést akkor teljesen egészében letagadta, sőt Várszegi Lajos hamis állításokkal is igyekezett igazolni, hogy a vádbeli időben egyáltalán nem is tartózkodott a sportuszodában.”

Amint arról a Bors korábban beszámolt: a bíróság jogerősen Lantos Lászlót 3 év 2 hónap, Várszegi Lajost 2 év, míg Kiss Lászlót 3 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Végül valamennyien elnöki kegyelemmel szabadultak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek