Test és lélek

Férfiak, imádják a péniszüket? Akkor bánjanak vele így!

Bors

Létrehozva: 2016.05.15.

A pénisz a Föld lakosságának legalább 50%-ánál központi szereplő, de sokszor kiderül, hogy jogos tulajdonosaik nem éppen a megfelelő módon bánnak féltett kincsükkel. Vannak dolgok, amiket elengedhetetlen megtenni annak érdekében, hogy a hímvessző egészséges legyen, és vannak olyanok is, amiket kifejezetten fontos, ha elkerülünk.

1. Minden férfi szereti a péniszét fogdosgatni, ha éppen van szabad egy-két perce, de a hímvessző nem feltétlenül van oda a túl sok jóért sem. Természetesen nem arról van szó, hogy önmagunk fogdosása vakságot vagy mondjuk elmabajt okozna, de ha rövid időn belül túl sokszor nyúlunk magunkhoz, akkor a pénisz megduzzad (nem úgy), és ödéma alakulhat ki, ami a szövetek közötti víz felgyülemlése miatt jön létre. De ne aggódjunk, a duzzanat ha pár napig nyugton maradunk, elmúlik.

2. Ha túl sok alkoholt iszunk, másnap nem csak a fejfájás kínozhatja, hanem ott lenn is problémái lehetnek. Az alkoholfogyasztás miatt kialakuló dehidratáció ugyanis csökkenti a vér áramlását, és emiatt erekciós zavarok léphetnek fel.

3. Annyi, de annyi érvet tudunk felsorolni a dohányzás ellen, ugyanakkor nem árt megemlíteni azt sem, hogy minden egyes elszívott szál cigaretta növeli az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, vagyis az artériák fala megvastagodik, rugalmatlanná válik. A szervezetbe kerülő toxikus anyagok, mint például a nikotin ugyanúgy káros a férfiasságra is, erekciós zavarokat okozva és extrém esetekben a pénisz szövetei is sérülhetnek.

4. Az egészségtelen táplálkozásból adódó elhízás összefüggésben van a pénisz méretével. Egyes esetekben az alhasi zsiradék szinte eltemeti a hímvesszőt, mondja Ronald Tamler a New York-i Mount Sinai kórház férfi egészséggel foglalkozó részlegének igazgatóhelyettese. A túlsúly miatt hormonális zavarok és erekciós problémák is felléphetnek, amik mondani sem kell mennyire ártanak az egészséges nemi életnek.

5. Azt már említettük, hogy a túl sok maszturbálás nem feltétlen egészséges, de az sem megoldás, ha a hímvessző egyáltalán nincs „foglalkoztatva”. Az erekciónak egy mindennapos aktivitásnak kell lennie, így lehet igazán karban tartani a férfiak nemi szervét. Az alábbiakban Tobias Kohler, a Southern Illinois Egyetem Orvostudományi Tanszékének urológus professzorának szavait tolmácsoljuk:

- Rendszeres edzésre van szüksége. Ha egy férfi nem tesz semmit, hogy fenntartsa a rendszeres és normális erekciót, akkor a péniszének mérete csökkenhet.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek