Test és lélek

Fogadjunk, hogy ezt nem tudta a spermáról!

Címkék
szexsperma

Bors

Létrehozva: 2016.09.04.

<p>Tudja, meddig él átlagosan egy spermium, vagy hogy mi károsítja leginkább? Esetleg arra kíváncsi, mitől változhat meg a szaga, vagy hogy egyáltalán mekkora, és hány darab az egészséges mennyiség egy férfinál? Íme hét érdekes tény a kis úszókról.</p>

Egy 16-60 éves egészséges férfinak 40-360 millió spermiuma van egy ejakulációban, de ezek közül csak a fele örvend jó egészségnek. A többi „vaktöltény”. 

Az elég egyértelmű, hogy ezeket nem lehet látni szabad szemmel. Ez nem véletlen, hiszen mindössze 0,042 milliméteresek a fejüktől a farkuk végéig. 

A kis úszók igazán kemény harcosok, ha egyszer megérkeztek a méhnyakhoz, még öt napig képesek a túlélésre. Akkor azonban, ha a hüvelyben maradtak, már csak néhány órájuk van hátra. 

A spermiumok számára a legerősebb méreg a nikotin. Ez erősen megtizedeli őket és a mozgásukat is jelentősen korlátozza. Másik károsítójuk a szója, mivel ebben ösztrogén-szerű anyagok vannak, melyek nagyon hasonlóak a női hormonokhoz. 

Évekig azt feltételezték, hogy a túl gyakori szex negatívan befolyásolja a minőségét, de most már számos tanulmány igazolta, hogy ez nem így van, sőt épp az ellenkezője az igaz. Az izraeli Soroka egyetemen végzett legutóbbi vizsgálat megerősítette, hogy minél többet szexel valaki, annál rugalmasabbak lesznek a spermiumok.

Egyes élelmiszerek jelentősen befolyásolják a sperma illatát és ízét. Míg az ananásztól például édes lesz, úgy a nikotintól vagy a fokhagymától kesernyés és erős szagú.

A thermálfürdőt, a szaunát, de még az ülésfűtést is kerüljék el azok az urak, akik éppen babát terveznek kedvesükkel, ugyanis a túl nagy melegben károsodnak a spermiumok, megakadályozva ezzel a fogamzás képességét. A test 32 fokos környezetet biztosít a számukra, így tudnak egészségesen képződni és élni. A terhesség száz százalékos elkerülésére azonban ezeket a módszereket nem lehet használni, mivel a rizikó azért benne van. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek