Ezo

Mondd meg a csillagjegyed, megmondjuk, mit egyél!

Létrehozva: 2022.07.09.

Jellemünk mellett étkezési szokásainkat is meghatározza születésünk ideje. Könnyebb egészségesen táplálkoznunk, ha tisztában vagyunk azzal, hogy csillagjegyünk szerint milyen ételek, italok illenek hozzánk és melyeket kell száműznünk étrendünkből.

Kos (március 21-április 19.)

Zabpelyhet, halat, zöldséget, húst és burgonyát érdemes fogyasztania, emellett a kapor és a hagyma különösen jót tesz. Vigyáznia kell az éjszakai nassolással. Ha alkoholt fogyaszt, könnyen elveszítheti a mértéket, erre figyelnie kell.

Bika (április 20-május 20.)

Hajlamos a falánkságra. Sok gyümölcsöt kéne ennie, a hús mellé válasszon könnyű salátákat. Nem tesz jót neki az erős alkohol, az égetett szesz. Helyette fogyasszon finom, nemes borokat.

Ikrek (május 21-június 21.)

Fehérjetartalmú ételeket, tojást, sajtot, diót érdemes ennie. Jót tesz az aszalt szilva és barack, az olajbogyó, a mogyoró. Bátran választhat fűszeres fogásokat. Nem érdekli az ital, csak társaságban fogyasztja: könnyű száraz bort vagy pezsgőt kínáljunk neki.

Rák (június 22-július 22.) 

Szereti a hasát, ezért oda kell figyelnie az étkezésére. Fogyasszon sok zöldséget és a tenger gyümölcseit. Az alkohollal bánjon csínján, főleg a sörrel. Érzékeny a gyomra, ezért csak minőségi italt fogyasszon.

Roasted,Mixed,Seafood,Contain,Mussels,,Prawns,,Salmon,,Calamari,Squids,And
Fotó: Shutterstock

Oroszlán (júl. 23-aug. 22.) 

Sok baromfi, és minél több friss és szárított gyümölcs legyen az étrendjében. Zöldségek közül a tök és a padlizsán tesz jót neki. Hamar megárt neki az alkohol, legfeljebb egy-két pohár bort ihat, azt is csak alkalomszerűen.

Szűz (aug. 23-szept. 22.) 

Jót tesz számára a vegetáriánus étrend. Kerülnie kell a disznóhúst, de csirkét vagy borjút ehet. Zöldséget és gyümölcsöt korlátlanul fogyaszthat. Minél alacsonyabb alkoholtartalmú italt válasszon, esetleg könnyű, száraz bort.

Mérleg (szept. 23-okt. 23.) 

Hajlamos a habzsolásra. Kerülje a fűszeres fogásokat. Egyen áfonyát és csíraféléket. Az alkoholfogyasztásban mértékletességet kell tanúsítania.

Skorpió (okt. 24-nov. 21.) 

Tejterméket mértékkel, halat, káposztát és fehérrépát korlátlanul fogyaszthat. A fűszeres szósz sem árt. Oda kell figyelnie, mennyit iszik: habzóbort, pezsgőt vagy muskotályt válasszon.

Nyilas (nov. 22-dec. 21.) 

Zöldségek közül a borsó, a bab és a szója ajánlott. Kaprot, petrezselymet bármennyit ehet, a húst hagyja el. Hamar megárt neki az alkohol, igyon inkább sok ásványvizet.

Bak (december 22-január 19.) 

Szerencsés alkat, szinte bármit ehet, amit megkíván. Nem hajlamos táplálkozással összefüggő betegségekre, sem hízásra. Serkentik az emésztését a jó borok, a tokaji, a rizling vagy a muskotály.

Delicious,Spicy,Trotters,And,Spices
Fotó: Shutterstock

Vízöntő (január 20-február 18.) 

Egyen sok tejterméket, zöldséget, és kerülje az édességet. Ne fogyasszon túl sok alkoholt, legfeljebb egy-két pohár pezsgőt vagy bort.

Halak (február 19-március 20.) 

Kerülnie kell a fűszeres és zsíros ételeket. Nem tesznek jót a tartós élelmiszerek sem. Ne keverje az italokat. Igyon bort, kerülje a koktélokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek