Szex

Kiderült, ennyi ideig tart egy átlagos szex

Létrehozva: 2022.10.08.

A kutatások kiderítették, meddig tart ideálisan a nők szerint a szex.

Bár szinte mindenkinek eltérnek a vágyai az ágyban, és mindenkinek más a jó, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon átlagosan meddig tart egy jó szeretkezés, vagy épp milyen hosszú aktusra vágynak a nők, illetve a férfiak.

Egy amerikai kutatásból pedig kiderült, hogy egy átlagos szex meglehetősen rövid ideig tart: nagyjából 3-7 percig, de ha épp nagyobb az izgatottság, akkor átlag 7-13 perc egy együttlét hossza. Hasonló eredményre jutott egy 2005-ös európai kutatás is, ahol 5 és fél perc lett a végeredmény.
Azaz összességében kijelenthetjük, hogy 10 perc fölé csak ritkán mennek a számok egy hosszútávú kapcsolatban.
 

szex, konyha, illusztráció, Shutterstock
Fotó: Shutterstock


Bármennyire is kevésnek is hangzik ez a szám, a legtöbb pár egyetért abban, hogy a munka, a gyereknevelés, a napi teendők mellett a hosszú együttlétekre már nincs úgy idő, mint korábban. De ha megkérdeznénk az embereket, vajon mi lenne számukra az ideális, valószínűleg más számokat kapnánk.

Azonban nem szabad megítélni a szexet csak arról, hogy mennyi ideig tart. Sokkal fontosabb, hogy mindkét fél elégedett legyen, és kielégüljön. A rövid szeretkezések ugyanis ugyanolyan jók tudnak lenni, sőt, a túl hosszú, elnyújtott együttlét. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek