Test és lélek

Rátonyi Krisztina: Első látásra szerelmes lettem

Kósa-Boda Veronika

Létrehozva: 2015.06.14.

Imád szerelmes lenni, szereti a spontán dolgokat és él-hal a romantikáért Rátonyi Krisztina. AZ MTVA műsorvezetője két éve szerelmes párjába, Bencébe, esküvőt és gyereket egyelőre még nem terveznek. Interjú.

Két éve van párja, de eddig nemigen beszélt róla a nyilvánosság előtt. Mégis mit lehet róla tudni? Hogyan ismerkedtek meg?

Mondhatom, hogy szerelem volt első látásra. Nyáron, egy koncerten találkoztunk először. Talán el is volt rendezve ez odafönt, hiszen mint később megbeszéltük, egyikünk sem tervezte úgy, hogy elmegy arra a koncertre aznap este. Aztán mégis, ott pedig összenéztünk, és abban a pillanatban éreztem, hogy nekem ezzel a férfival meg kell ismerkednem, beszélgetnem kell vele. Innentől minden úgy haladt, mint bármelyik klasszikus esetben. Beszélgettünk, elkérte a számom, randiztunk.

Mi fogta meg benne?

Bence nagyon jó kiállású, jóképű férfi, plusz volt benne valami erős férfias kisugárzás. Előtte például sosem ismerkedtem szórakozóhelyen, ő ebben is más. Érdekes volt az is, hogy az első beszélgetésünk ott, a koncerten sem volt feszengős vagy kellemetlen, ahogy az akár lehetne is az első találkozáskor. Úgy telt el az az idő, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy összefutottunk és beszélgetünk egy jót.

Mindig ilyen könnyen esett szerelembe?

Nem mondanám, de abból a szempontból tényleg szerelmes típus vagyok, hogy ha viszont megtörténik, akkor azt nagyon komolyan gondolom. Szeretek és tudok is szerelmes lenni, a szívemet-lelkemet beleadom. Érdekes Bencével az is, hogy a korábbi fiúkat csak sokára mutattam be a szüleimnek, róla már a koncert másnapján, még az első randi előtt beszéltem nekik.

A szavaiból úgy veszem ki, hogy a hagyományos férfi-női szerepekben hisz. Jól gondolom?

Sosem volt ilyen szempontból elvárásom, ezért is lepett meg, hogy Bence pontosan ilyen „hagyományosan” udvarolt. Nagyon jólesett és nagyon felnőtt, érett nőnek éreztem magam miatta. Mondok egy példát: akkor, a koncerten elkérte a számom, de a sajátját nem adta meg, jó érzés volt, hogy ő irányít, a gyeplő az ő kezében maradt. Aztán bejártuk az udvarlás klasszikus állomásait is, az első randevún vacsorázni mentünk. Tihanyban találkoztunk.

Amúgy kedveli a csöpögős romantikát?

Nem szeretem azokat az udvarlási technikákat, amin látszik, hogy mivel 4-5 lánynál már bevált, nálam is ki lehet próbálni. De Bencével ebben is megtaláltuk egymást. De amúgy nem a klasszikus vonalak mentén fejezzük ki a szerelmünket, fontosabbak az apró gesztusok, akár egy SMS is, amiből tudom, hogy eszébe jutottam.

Együtt élnek?

Igen. Azon a nyáron, amikor megismerkedtünk, én is és ő is sokat dolgozott a Balatonnál. Ott természetesen egyfolytában együtt voltunk, nyár végén pedig úgy jöttünk vissza Budapestre, hogy már nem is volt kérdés, hogy egy helyre megyünk haza.

A Balaton partján, a naplementében könnyű szerelmesnek lenni, de milyenek a hétköznapjaik?

Olyan típus vagyok, akinek sok beszélgetésre van szüksége, arra, hogy valóban minőségi idő jusson egymásra. Ha ezt nem kapom meg, kibillenek a saját egyensúlyomból. Bencével még a mai napig van olyan, hogy ha későn is értem haza, egy fél éjszakát átbeszélgetünk. Ez az, ami nálunk sokat ad az intimitáshoz, egymás bizalmasai vagyunk. A párom velem ellentétben nagyon zárkózott típus, de előttem már meg tud nyílni, és nekem ez is nagyon fontos, örülök neki. Egyre több a munkával töltött estém, ezért a szabadabb alkalmakat két év után is úgy éljük meg, mintha randiznánk. Mivel a Balatonon jöttünk össze, oda is rengeteget járunk, az már mindig megmarad a miénknek.

A Balatoni Nyár állandó műsorvezetője lett, ami komoly elfoglaltság. Nem tart viszont attól, hogy ezt megsínyli a kapcsolatuk?

Biztos, hogy nem lesz könnyű, eddig maximum két hetet kellett lent lennem, most majdnem az egész nyarat. Viszont hét végén idén nem lesz élő adás, hanem felvételről mennek a legjobb pillanatok, így Bencével azt beszéltük, ha csak teheti, a hét második felében már lejön hozzám, és miénk az egész hét vége. Egyébként ebben ő a másik felem. Mindketten ugyanúgy szeretünk együtt és egyedül is lenni. Fontosnak is tartom, hogy párkapcsolatban is hagyjuk meg a másik szabadságát, így lesz harmonikus az életünk.

Szórakozni is járnak egymás nélkül?

Igen, nekem is kell a barátnőimmel csacsogni, és neki is meg kell beszélnie az egészséges férfidolgokat a barátaival. A bizalom az alapja a kapcsolatunknak.

Nem is féltékenyek egymásra?

Csak annyira, amennyire az egészséges. Ha megyünk az utcán, és Bence észreveszi, hogy esetleg engem megnéz egy másik férfi, látom, hogy azonnal megváltozik a testtartása, büszke rám. De akárhova is megyünk, a testbeszédével mindig üzen, védelmez, és mutatja, hogy az a hölgy ott mellette, vagyis én, az ő párja vagyok. Ez nekem nagyon jólesik. Bence civil, de az ismertségemmel járó fokozott érdeklődést is jól kezeli, hiszen így ismert meg, ebben a csomagban kapott. Szoktam kapni például a közösségi oldalamon leveleket férfiaktól, amiben randevúra hívnak, de ezeket visszautasítom, meg is beszéljük őket, ez őt is megnyugtatja. Mivel Bence nagyon jóképű, biztos vagyok benne, hogy őt is megtalálják a lányok hasonló ajánlatokkal, de ő ugyanígy kezeli ezeket a helyzeteket.

Ha tényleg minden ennyire tökéletes, nem gondoltak még eljegyzésre, házasságra?

Egyikünk sem az a nagy tervezgetős típus, és ráadásul én még csak 24 éves vagyok, Bence tízzel több. De persze hosszú távra tervezünk, már most is úgy beszélgetünk, hogy majd hatvanévesen mit, hogyan fogunk csinálni. Eljön majd az a pillanat...

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek