Aktuális

Pénzszállítórablások: bírókat vádolnak

E. Balázsi

Létrehozva: 2012.05.08.

Ártatlannak tartja magát Süveges Péter, akit emberöléssel és több fegyveres rablás elkövetésével vádolnak. A bírák elleni kifogások miatt 2007 májusa óta a hatodik bírói tanács kezdte el a tescós pénzszállítórablás gyanúsítottjának tárgyalását.

 

Órákon át sorolta Süveges Péter elsőrendű vádlott tegnap délelőtt, miért gondolja úgy, hogy a Fővárosi Törvényszék elfogult az ügyében. Többek között azzal érvelt, hogy Kalina József bíró túl szigorú szabályokat írt elő, amikor házi őrizetbe helyezte.

A vád pedig nem enyhe: az ügyészség szerint Süveges és társai 2004 novemberében megöltek egy illegális valutaváltással foglalkozó kalocsai házaspárt, 2005. január közepén pedig Érden megtámadtak egy pénzszállító autót. Az egyik biztonsági őrt megsebesítették, de pénzt nem szereztek, ugyanis a banki levelezést tartalmazó zsákot vitték magukkal.

A vád szerint 2005 május közepén a budaörsi Tesco bevételét szállító autót támadták meg, és tűzpárbajba keveredtek a rendőrökkel. Ekkor harmincmillió forint volt a zsákmány. A vádak között szerepel más fegyveres rablás és fegyvercsempészet is.

– Mentális szadizmus, amit velem művelnek – mondta a Borsnak Süveges. – Összeesküdtek ellenem a hatóságok, ártatlanul hurcolnak meg. A kizárási indítványaimat követően volt olyan bírónő a Pest Megyei Bíróságon, aki maga kezdeményezte, hogy ne kelljen az ügyemet tovább tárgyalnia.

Többször is nekifutottak a Budapest Környéki Törvényszék bírái az ügynek, végül valamennyien elfogultnak vallották magukat. Hogy miért, arra a bíróság elnöke nem válaszolt lapunknak. A Fővárosi Törvényszéken Kalina József bíró azonban leszögezte: az ő tanácsa elfogulatlan, és hogy kinek van igaza a szövevényes ügyben, számítása szerint körülbelül nyolcvan tárgyalási nap, száznegyven tanú és tizenhat szakértő meghallgatása után dől majd el. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek