Aktuális

Fél év után derült ki, milyen nagyot tévedett az orvos

Bors

Létrehozva: 2012.06.27.

A 17 éves Ashleigh Parks kis híján meghalt, mert az orvosok félrediagnosztizálták. A lányt vérszegénynek és egyszerűen lustának titulálták, miközben nem vették észre, hogy egy hatalmas, rosszindulatú daganat van az agyában. Csak a sürgősségi osztályon derült ki, mekkorát hibázott Parks orvosa.

A tinédzser Ashleigh Parksot több mint fél éven át nem kezelték a doktorok. Az életveszélyes állapotban lévő lányra azt mondták, semmi baja nincs, csak a tinikre jellemző lustaságtól szenved. Hat hónappal később Parks annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, egy óriási, rosszindulatú agydaganat okozza a tüneteket – írta meg a Daily Mail.

A nemtörődömség miatt majdnem meghalt

Ashleigh édesanyja másfél évvel ezelőtt figyelt föl a tünetekre. Elmondása szerint a lánya álladóan fáradságra panaszkodott és rengeteget aludt. Kezdetben ő is azt hitte, hogy tinédzserkori depressziója van, azonban erre semmi más nem utalt. Pár hónap múlva orvoshoz vitte a lányt, a szakember azonban gyorsan elhajtotta őket, mondván a gyereknek semmi baja nincs. Csupán azt nem vette észre, hogy Parks agyában egy hatalmas daganat nő.

Ezt követően az anya még kétszer elvitte lányát az orvoshoz, de vizsgálatok nélkül küldték el őket. Vérszegénynek nézte a lányt ezért vastablettát írt föl neki. Nem sokkal ez követően Ashleigh válságos állapotban került kórházba.

Gyakori a félrediagnosztizálás

Ashleigh Parks még a szerencsések közé tartozik, hiszen sikerült megmenteni az életét. A brit Maggie Maddox viszont életét vesztette a hibás diagnózis miatt. Az asszony rosszullétre panaszkodott, de az orvos nem talált semmiféle szervi elváltozást, ezért inkább a pszichiátriára irányította a nőt. Pár órával ezután Maddox összeesett az utcán. Kiderült stroke-ot kapott. Az asszony három nappal később meghalt.

Egy másik esetben, egy 15 éves tininek kellett az orvosok nemtörődömsége miatt meghalnia. Az angol Alina Saragnál a tuberkulózist nézték egyszerű szerelmi bánatnak. Csak a boncasztalon derült ki, Sarag ennél sokkal veszélyesebb betegségtől szenvedet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek