Aktuális

Mosolyogni sem tudott a torz lány

Bors

Létrehozva: 2012.06.06.

A kis Katie egy hatalmas hólyaggal a nyakán született. A leánykán azóta számos operációt végeztek el, aminek köszönhetően életében először végre szépnek érezhette magát.

A tizenhat éves Katie Meehan néhány napja élvezhette először a mosolygás örömét. Az észak-angliai Jarrow városában élő kislány egy ritka elváltozással, úgynevezett cisztás hygromával született, ami egy jóindulatú, általában a nyak egyik oldalán kialakuló, folyadékot tartalmazó, ­nyirok­eredetű hólyag. Katie esetében mindez egy erős nyelvduzzanattal is együtt járt, ami miatt az orvosok először azt hitték, hogy a gyermek beszélni sem lesz képes.

Szerencsére egy alapítvány gyűjtést rendezett, és az évek során összesen mintegy huszonhárommillió forintnak megfelelő segélyben részesítette a szerencsétlenül járt lánykát, ami elegendő volt egy összetett műtétsorozat finanszírozására. Így Katie napjainkra nemhogy normálisan beszélni, de végre mosolyogni is tud. Állítása szerint számára ez a legnagyobb ajándék, hiszen éppen most volt az iskolai évzáró bál, amire ő is el mert menni. 

– Csodálatosan éreztem magam. Életem legnagyobb álma teljesült. A hosszú ruhában, a szép sminkben végre én is úgy érezhettem magam, mint egy bálkirálynő – áradozott a kislány, aki ­éle­tében először vett részt ilyen eseményen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek