Aktuális

Hotdog-evő versenyt rendeztek hazánkban

mkr

Létrehozva: 2012.10.22.

Tizennyolcan vállalkoztak rá, hogy ringbe szállnak az első hazai hotdog-evő versenyen. A győzelmet Nagy Tibor szerezte meg, aki 27 perc 38 másodperc alatt végzett a tíz hatalmas virslis szendviccsel.

Meglepően vékony testalkatú fiatalok és kisétkűnek tűnő idősebbek gyűltek össze tegnap délben az újpesti Petőfi Tanya étteremben, hogy részt vegyenek az első hazai rendezésű hotdog-evő versenyen.

Nekik esélyük sem volt, hogy megdöntsék a kaliforniai Joey Chestnut világrekordját, aki tíz perc alatt 68 hot dogot evett meg. Nálunk más volt a versenykiírás: minél rövidebb idő alatt kellett elfogyasztani tíz hot dogot.

A rendezvény műsorvezetője Stohl András színész-műsorvezető volt. – Elképesztőnek tűnik ez a mennyiség – mondta a Borsnak a verseny előtt Stohl, aki saját bevallása szerint alig egy-két darabot tudna megenni. Ez nem csoda, hiszen a nemzetközi versenyeken felkínált vékonyka virslis kiflik helyett itt jó nagy bucikkal kellett megbirkózniuk a versenyzőknek.

Nagy Tibor, a győztes 27 perc 38 másodperc alatt tolta be a kiírt mennyiséget. Az újpesti fiatalember taktikája az volt, hogy falás közben mindvégig mozgott, így dolgozva le a már benyelt kalóriákat.

– Még kettőt le tudnék nyomni – mondta a Borsnak a győztes. – Reggeli után jöttem, fél kiló sajt és egy kis körte már bennem van.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek