Aktuális

Lefogyott a legkövérebb brit macska

Bors

Létrehozva: 2012.11.17.

Az Angliában élő macska, Casper májusban már olyan kövér volt, hogy mosakodni sem tudott. A tizenöt kilósra hízott állatnak az élete volt a tét, így gazdája fogyókúrára fogta.

A szigetország egyik legdagibb cicusa, az edinbourgh-i Casper, most speciális diétával csinosra fogyott. Gazdája, Christine elmondta, hogy az egykori gombóc, aki a hájtól már a fejét sem tudta forgatni, ma már virgonc, és úgy ugrál könyvespolcról a karnisra, ahogyan az egy rendes házimacskától elvárható.

– Amikor rátaláltam, kicsi és nyeszlett volt, a szívem majd megszakadt – magyarázta Christine. – Persze hogy éjjel-nappal etettem. Aztán elvetettem a sulykot, de Casper is! Egyre követelőzőbb lett, felfalt mindent, ellopta a kutya vacsoráját is, igazi kis zabagép lett belőle. Csak úgy tömte magába a sült csirkét, és még krumplit is falt hozzá! Akkor kaptam észbe, amikor a súlya már tizenöt kiló volt – mesélte a részleteket a gazdi, akit az állatorvos is figyelmeztetett.

A cica ugyanis olyan állapotban volt, hogy mosakodni sem tudott, csak feküdt egész nap. Christine fogyókúrára fogta Caspert. – Mindennap csak 150 gramm macskaeledelt kapott, és látszott szegénykémen, hogy nem érti, miért kell éheznie. De meglett a szenvedés eredménye, május óta nyolc kilót fogyott! Fényesebb a bundája, és újra boldog. De nagyon oda kell figyelnem rá, hiszen mostmár bárhova felugrik, és nem szeretném, ha újra elkezdené a kajalopkodást. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek