Aktuális

11 évesek közt terjed a tiniszex

Bors

Létrehozva: 2013.02.15.

Már 11 évesek körében is terjed a sexting, azaz szexuális tartalmú üzenetek küldözgetése mobiltelefonon, figyelmeztetett egy brit képviselő. A jelenségnek tragikus következményei vannak.

Nem ritka, hogy 11-12 éves fiúk küldözgetnek a lányoknak nyíltan szexuális tartalmú üzenetet vagy egyenesen fotókat a meztelen nemi szervükről, írja a Daily Mail.

A jelenség kezd teljesen általánossá válni az iskolákban, és ennek nagyon szomorú következményei vannak, figyelmeztetett Claire Perry , a brit parlament egyik képviselője.

Mobiltelefonon és Facebookon rendszeres egymás zrikálása, húzása vagy a kihívó viselkedés, és a gyerekek egymást hajszolják bele az egyre korábban kezdődő, nyíltan szexuális cselekedetekbe, amikből ciki kimaradni.

A lányok fotókat posztolnak a mellükről, tizenévesen kamerának vetkőznek, és úgy viselkednek, ahogy pornósztároktól vagy sztriptíztáncosnőktől látják. 

Mivel azonban még teljesen éretlenek a testi szerelemre, ez nem ritkán tragikus következményekkel jár.

Egy 13 éves kislány például öngyilkos lett: kiugrott az ablakon, miután a társai a telefonjukkal lefilmezték, ahogy egy fiúval szexel. Előfordult, hogy egy lány azért ölte meg magát, mert meztelen fotói kezdtek keringeni a Facebookon.

„A tinilányok az interneten, a Facebookon nagyon gyakran szexuális tárgyként jelennek meg. Alig kamaszodó gyerekek rendszeresen néznek kemény pornót, és terjed a szexuális erőszak is. Ez óriási probléma, ami szélsebesen terjed, és gyors megoldást kíván” - mondta a képviselőnő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek