Aktuális

Orvosi csoda: szült a szerveitől megfosztott nő

Bors

Létrehozva: 2013.03.15.

Csodájára járt az összes orvos Miamiban annak a két hete született kisbabának, akit egy katari nő hozott világra. A kismamának ugyanis öt(!) szervét át kellett ültetni, és senki nem hitte, hogy valaha gyereket szülhet.

Alig volt 19 éves Fatema Al Ansari, amikor egy a vénáját elzáró vérrög miatt a belső szervei olyan súlyosan károsodtak, hogy a hasüregében szinte minden szervét ki kellett cserélni.

Egy életmentő műtét keretében szervátültetéssel új gyomrot, májat, hasnyálmirigyet, valamint új vékony- és vastagbelet kapott, írja a Daily Mail. Olyan eset még nem volt az orvostudományban, hogy egy ilyen súlyosan károsodott szervezetű nő később gyereket hozzon a világra.

A ma 25 éves kismama mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe, mert bár a terhességnek súlyos kockázatai voltak, mindennél jobban vágyott egy babára.

„Már önmagában az csoda, hogy egy ilyen súlyú beavatkozás után elég egészséges volt egy mesterséges megtermékenyítéshez” – árulta el az orvosa. A terhesség fokozta a szervkilökődés veszélyét, azért Fatimét mindvégig megfigyelés alatt tartották.

Bár adódtak komplikációk, a nőnek végül egészséges kislánya született, akit Alkadi Alhayalnak neveztek el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek