Aktuális

Gyilkos anya: nem bánom, hogy megöltem a fiamat

Bors

Létrehozva: 2013.12.12.

Öt év börtön után most szabadult az a brit asszony, aki meggyilkolta agyhalott gyerekét. Az asszony azt állítja, nem bánt meg semmit. Tartja magát ahhoz, hogy helyesen cselekedett.

A 61 éves Frances Inglis és fia esete ismét felveti a kegyes halál jogosságának kérdését. Az asszony öt évvel ezelőtt elkeseredett lépésre szánta el magát, megölte saját fiát – írja a Daily Mail. Inglis ezt követően börtönbe került, ahonnan fél évtized után szabadult, ám állítja nem volt mit megbánnia a rács mögött, hiszen az egyetlen helyes döntést hozta meg azzal, hogy átsegítette gyerekét a túlvilágra.

Az asszony fia 22 évesen egy kocsmai verekedést követően került kórházba, ahol végül meg is halt. Először csak agyrázkódást diagnosztizáltak nála, azonban később egyre több komplikáció lépett fel.

Az orvosok megmondták az anyának, hogy fia súlyos agykárosodást szenvedett, így ha fel is ébred, soha többé nem lesz képes ellátni magát. Az asszony már ekkor arra kérte a sebészeket, hogy ne végezzenek el több műtétet gyereknén, hanem hagyják meghalni a fiút. Ebbe azonban a kórház nem egyezett bele.

Mikor a srácot agyhalottnak nyilvánították Ingils úgy határozott, hogy saját kezébe veszi az irányítást és segít fiának meghalni. Az utcán egy drogdílertől nagy mennyiségű heroint vett, azt injekciózta be gyerekébe, aki a jelentős dózistól percek alatt elhunyt. Később a bíróságon sem tagadta tettét.

- Nem tartom magam gyilkosnak. Minden nap gyászolom a fiamat, de tudom, hogy békében nyugszik és már egy jobb helyen van. Egy anyának pedig, mint nekem, ez az egyetlen dolog, ami számít – mondta szabadulása utáni első interjújában az anya.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek