Aktuális

A gyámügy kergette a halálba az egyedülálló anyát

Bors

Létrehozva: 2014.03.15.

Szörnyű sorsot szánt az élet egy egyedülálló brit anyának. Az asszonynak ahelyett, hogy a szociális szervezetek segítettek volna, inkább annyira ellehetetlenítették az életét, hogy végül az öngyilkosságba menekült előlük.

Nagyon nehéz és rövid élet jutott Pam Jonesnak, akit a gyámügy kergetett öngyilkosságba – írja a Daily Mail. A brit asszony egyedül nevelte fiát, ami bár nehéz feladat volt, mégis imádta. Azonban kettejük békéjét végül a szociális szervezetek porig rombolták.

Jones első gyereke, egy kislány 1981-ben született. Az asszony fiatal korától depresszióval küzdött, a betegség időszakosan jött elő nála, ami néha paranoiás kirohanásokkal járt. A gyerekjóléti szervezetek pedig nem nézték jó szemmel, hogy egy pszichés problémákkal küzdő asszony egyedül nevel egy kisgyereket. Ezért számos alkalommal ellenőrzést tartottak nála, majd úgy döntöttek, elveszik tőle a lányát. Soha többé nem látta gyereket.

Bármilyen nehéz is volt ez számára, 1993-ban ismét teherbe esett és életet adott fiának. Megpróbált új életet kezdeni és mindent megadni gyerekének, azonban mikor a fiú 11 éves lett, a gyámügy ismét megjelent Jones életében.

Mivel már rettegett tőlük, ezért gyakran zavartan viselkedett az ellenőrzések alatt, néha pánikrohamot is kapott, így a hatóságok ismét megfosztották a gyerekétől. Ezt a fájdalmat az asszony már nem bírta elviselni, nem sokkal azt követően, hogy elszakították fiától is, öngyilkos lett.

Jones fia most 21 éves a mai napig határtalan szeretettel emlékszik vissza édesanyjára és eldöntötte, megpróbálja felvenni a harcot a gyámüggyel. Felelősségre akarja vonni a gyermekjóléti szervezeteket, és ha kell bírósághoz is fordul. A fiú ugyanis meggyőződéssel hisz benne, hogy édesanyja halálát a gyámügy tevékenysége okozta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek