Nem csak a depresszió leküzdésére jó a placenta, más benne lévő fantasztikus lehetőségeket is ki lehet használni. Négy recept azoknak, akik nem kapszulaként akarják bekapni az világ egyik legértékesebb tápanyagát.
Egyre nagyobb teret hódít a kapszulaként forgalomba hozott szárított placenta - írja a Daily Star. Az utóbbi időkben azonban ezek a receptek a legfelkapottabbak a placentaevők körében:
Ha meg akarja inni, ezeket turmixolja össze: 1 görög joghurt, 1 banán, 1 marék eper, egy kis vanília, méz és placenta. Ha hozzáad még némi quinoát és lenmagot, akkor maximalizálni tudja az omega-3, illetve a fehérje mennyiségét.
Ha olaszosra akarja venni a figurát, fogyassza el egy pizzán. Mindent úgy kell csinálni, mint egy hagyományos pizzánál, csak a hús helyett placentát használjon. Olívaolajon egy kis fokhagymával meg kell sütni, fűszerezni pedig édesköménnyel meg oregánóval és paprikával érdemes. Az ínyencek le is darálhatják és lasagne-ba is tehetik.
Ha minél előbb szeretné elfogyasztani a méhlepényt, mert nemsokára tönkremegy, akkor csak vágja fel kockákra és pirítsa meg serpenyőben. Ezt bagett mellé egy kis paradicsomszósszal tálalva kiváló.
Ha nagy társaságot szeretne megkínálni a méhlepényével, akkor a pástétom a legjobb megoldás. Süsse meg a méhlepényt, majd tegyen hozzá salotta- és fokhagymát és kenyérrel kínálja.