Aktuális

Sokkoló: kislányokat molesztált a 84 éves TV-sztár

Bors

Létrehozva: 2014.07.01.

Fény derült Rolf Harris, a brit televíziózás közkedvelt médiaszemélyiségének sötét oldalára. A családi és gyermekműsorok egykori sztárját bűnösnek találta a londoni koronabíróság nemi erőszak és kiskorúak megrontása miatt.

A most 84 éves Rolf Harris Nagy-Britanniában igazi televíziós ikon: előadóművész, énekes, műsorvezető, a királynő portréjának megfestője, 3 brit lovagrend tulajdonosa. Fő profilja a szórakoztató családi és gyermekműsorok vezetése, emiatt minden háztartásban ismert a neve. Népszerűsége töretlen volt, a Time magazin népszerűségi listáin többször a Beatlest is megelőzte. Még tavaly is is teltházas műsort adott Bristolban: a szülőkből és gyerekekből álló közönség sikítva imádta, autogramot, közös fotót követeltek.

Nem csoda, hogy eleinte senki nem akarta elhinni, hogy a köztiszteletben álló celeb ellen felhozott vádak igazak lehetnek. A bíróság szerint a most 84 éves Harris fénykorában kihasználta a hírnevét, s visszaélt vele a kiskorú rajongói előtt. 12 fiatal lány évtizedekkel ezelőtt elkövetett szexuális zaklatásával vádolják, akik részletesen beszámoltak a velük történtekről.

Harris hazugsággal vádolta a panaszt tévő, ma már felnőtt nőket, szerinte csak az egykori kegyvesztett gyerekek szórakoznak és csapják be a nyilvánosságot. Az ítélethirdetés után a nyomozást vezető rendőrtiszt elmondta, hogy a botrányhős arra is megpróbálta rávenni a bántalmazottakat, hogy médianyilvánosság előtt vonják vissza a vádakat.

Harris képmutatása azért is sokkoló, mert a nyolcvanas években ő volt az arca a “Kids Can Say No!” címmel futó gyermekek molesztálása elleni kampánynak. Azóta kiderült, hogy ez volt az az időszak, amikor a legtöbb bűncselekményt elkövette. Az 1985-ben készült jótékonysági videón látható, amint egy iskolában 7-8 éves gyerekekkel beszélget arról, hogyan fejezzék ki érzéseiket, ha valaki megérinti a testüket.

A kampány népszerűsítése érdekében Harris még a BBC1 reggeli műsorába is ellátogatott, ahol a következőket mondta: “A gyermekek bántalmazásának száma úgy tűnik, hogy egyre növekszik, és valamit tenni kell ellene.” Hozzátette: “A bántalmazott gyermekek gyakran magukat érzik bűnösnek, de azt tanácsoljuk, hogy merjenek a felnőttekhez fordulni, és nem kell félniük. ” A Daily Mail információi szerint a sztár néhány hónappal korábban szexuálisan bántalmazta a 15 éves Tonya Lee-t.

A brit rendőrség jelenleg több mint 10 idősebb televíziós személyiség ellen folytat nyomozást. A vád minden esetben erőszak és pedofília. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek