Aktuális

Amíg a moziban ült, ellopták a fiatalember szívét

Bors

Létrehozva: 2015.02.23.

Komolyan aggódhatott az életéért a műszíves, mert a tolvaj a cserekészülékét vitte el a feltört autóból, a nála lévő meg lemerülőben volt.

Egy gondtalan mozizós estét tervezett a haverjával a 23 éves Kevin Kerrutt, ezért autóztak át a keletnémet kisvárosból, Bad Dübenből Lipcsébe. A kiruccanás azonban könnyen halálos kimenetelű is lehetett volna, ugyanis míg odabent az akciófilmen szórakoztak, ellopták a fiatalember szívét.

Pontosabban a műszívét, amit a cimborája autójában hagyott. Bűnözők feltörték ugyanis a Fordot, és elvitték belőle azt a táskát, amiben Kevin Heart Mate II. nevű berendezése volt. Ez az a készülék, ami számára létfontosságú, hiszen négy esztendeje szívbeteg. Ez tartja őt életben: mindig nála kell lennie egy nagy válltáskában, ez működteti a mellkasába beültetett pumpát, ami a vérkeringését fenntartja. És mindig kettőt kell magával vinnie, vagyis egy csereberendezést is, arra az esetre, ha az egyik lemerülne vagy felmondaná a szolgálatot.

– Amikor este 11 tájban kijöttünk a moziból, el se akartam hinni, ami történt. Direkt letakartam a bőrkabátommal a pótműszívemet – mesélte Kevin a Bildnek. Ám mégis feltörték az autót: nyilván azt hitték a tettesek, értéket, notebookot találnak a táskában, nem véletlenül van a dzseki alá rejtve. Az egyik oldalablakot verték be, az összkár 800 euró, azaz csaknem 2,5 millió forint.

És ami igazán életveszélyessé tette a helyzetet: az akkumulátorok abban a készülékben, ami éppen Kevinen volt, már jócskán le voltak merülve. Bad Düben meg jó háromnegyed óra autóút Lipcsétől. – Komolyan aggódtam, hogy életben maradok-e – emlékezett vissza a fiatalember.

De aztán végül is hazaértek, még időben fel tudta tenni töltőre a kütyüt. Feljelentést tett, és másnap reggel a lipcsei szívközpontban új pótkészüléket kért, amit ki kellett fizetnie. Most reméli, a biztosító átvállalja és kifizeti a költségét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek