Aktuális

Három évet vártak szülei a fehér hajjal született Bencére

Huszti Zoltán

Létrehozva: 2015.12.29.

Nem túl gyakori, de előfordul, hogy valaki fehér hajjal születik. Csincsa Bence az orvosok szerint nem albínó, vagyis pigmenthiányos és lehet, hogy a haja pár év múlva besötétedik.

A szülők és a dolgozók legnagyobb meglepetésére fehér hajjal érkezett ka­rácsonykor Csincsa Bence a
székesfehérvári kórházban. A súlya 3350 gramm, a hossza 54 centi.

– A szülés beindulásánál már látszott, hogy nem mindennapi gyermekem lesz – mesélte a Borsnak Klaudia, az édesanya.

– 27-ére vártuk, de egy nappal korábban „úgy döntött”, hogy karácsonyi ajándék lesz. A testvérem hívta fel a férjemet, Tamást, hogy jöjjön be hozzám, mert különleges helyzet van. Ő szegény rohant be, mert azt hitte, valami baj történt. A gyermekünk császárral született, úgyhogy először nem én, hanem ő vehette kézbe, és negyedórát pityergett örömében. Bence fehér hajjal született, és ez futótűzként terjedt a szülészeti osztályon. A csodájára jártak, mindenki látni akarta, és szőke hercegként emlegették. Olyan, mintha hamvasítóval fújták volna le – mondta boldogan az anyuka.

Bencét megvizsgálta az osztályon Kummer Zoltán gyermekorvos adjunktus, aki mindent rendben talált.

– Nem túl gyakori, de előfordul, hogy valaki fehér hajjal születik. Ez főleg akkor fordul elő, ha a gyermek albínó, azaz pigmenthiányos, de ő nem ilyen. Lehet, hogy a haja pár év múlva besötétedik – vélekedett az orvos.

A kis Bencét már nagyon várták a szülei.

– Mindketten harmincegy évesek vagyunk, és három éve készülünk az eljövetelére – mesélte az anyuka, aki eddig óvodai dajkaként dolgozott, de óvónőként fog visszamenni.

– Nagy pocakkal is bejártam még a gyerekekhez. Tudták, hogy babát várok. Az egyik meg is kérdezte, hogy most hol van? Mondtam, hogy itt, a hasamban. Erre ő ártatlan szemekkel rám nézett: miért, lenyelted? – nevetett Klaudia, aki szerdán megy haza a kórházból.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek