Aktuális

80 éves üzenet után kutatnak Sződön

Ny. A.

Létrehozva: 2016.05.26.

<p>Egy fél ország keresi a nyolcvanéves Fekete Erzsit, aki szívmelengető módon hagyott emléket maga után egy sződi családi ház tetőcserepén. </p>

Egy helyi asszony a Facebookon osztott meg egy képet az ominózus cserépről, amibe évtizedekkel ezelőtt véshették bele az alábbi sort: „Fekete Erzsi született 1935 jún 17”

A helyesírásból jól látszik, hogy egy óvodás korú kislány véshette az aranyos üzenetet a tetőcserépbe, ami azt jelenti, több mint hetvenéves is lehet a cserépdarab. A kis Erzsi annak idején nem is sejthette, a kedves emlékeztető egészen napjainkig épségben fennmarad a sződi ház tetején. 

A tulajdonos a véletlennek köszönhetően bukkant Fekete Erzsi szignójára, ugyanis a házuk tetejét a napokban cserélik, a bontás során került elő a névvel ellátott darab. Most Regina azt szeretné, ha minél több emberhez eljutna a cserépről készített kép, hátha ráismer valaki a nagymamájára vagy dédnagymamájára, akinek visszajuttathatná az emléket. A fotót és Regina felhívását eddig több ezer ember megosztotta már, de egyelőre még senki sem jelentkezett, hogy a Fekete Erzsi nevű néni az ő rokona lenne. Az idős asszony, ha még él, pár héten belül ünnepli nyolcvan­egyedik születésnapját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek