Nem ismer lehetetlent Busznyák Renáta, ha tortakészítésről van szó. Az egykor könyvelőként dolgozó kétgyermekes családanya ma már grillázs- és mézeskalács-készítéssel keresi a kenyerét.
– Harmadjára lettem első helyezett a lajozmizsei Grillázsmajálison – mesélte büszkén Renáta, aki hetekig készítette a több emeletes tortát. – A zsűri szerint már az is elismerésre méltó, hogy több száz kilométert megtettem az elkészült tortával – mondta nevetve. – Velem szerencsére még nem történt baleset, de hallottam már olyan indulóról, akinek út közben tört ripityára a tortája.
De van-e kihívás nyolc év után?
– Újabb és újabb technikákat tanulok, grillázzsal dolgozni pedig folyamatos kihívást jelent – mondta Renáta. – A grillázs tulajdonképpen égetett, folyékony cukor, gyorsan kell vele dolgozni, különben hamar megszilárdul. Egy rossz mozdulat, és kész a baj. Én is tele vagyok égési sérülésekkel, de a végeredmény mindig kárpótol – mesélte.