Aktuális

Megszólalt a Kiss Lászlóékat kihallgató rendőrtiszt

Bors

Létrehozva: 2016.05.09.

Az 55 évvel ezelőtt történt erőszak ügyében, amivel Kiss Lászlót és társait vádolják, nyilatkozott az a rendőr a Népszabadságnak, aki kihallgatta a volt szövetségi kapitányt is. Martinkó Károly, aki korábban rendőrtisztként, majd újságíróként dolgozott, azt mondta a lapnak, Kisséknek nem lesz könnyű dolga:  „A védelem azt állította, hogy a rendőrségen befolyásolták a tanúkat, köztük azt a karbantartó kőművest is, akinek vallomása perdöntő lehetett volna Kiss egyik tettestársa, Lantos László szerepének tisztázásában.”

A férfi szerint semmilyen nyomást nem gyakoroltak a kihallgatás során, külön felhívta kollégái figyelmét, hogy különös odafigyelést, lelkiismeretes kihallgatást érdemelnek Kissék, válogatott sportolókról lévén szó.

Lantos László, az egyik gyanúsított a bírósági szembesítésen korábban azt mondta, szerinte megfélemlítették a kőműves férfit, hogy ellene valljon. Erre a tanú így reagált: „eddig sajnáltalak, Lantos, de aki ilyen valótlanságot tud mondani rólam, azt nem sajnálom.” A könnyeivel küzdő férfinak Lantos azt felelte, nincs rászorulva a sajnálatára.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek