Aktuális

Reverendában vett erotikus könyvet András atya

Balajti Péter

Létrehozva: 2016.05.08.

Nem akármilyen előadás videója került fel az internetre: Hodász András katolikus pap alig negyedórás produkciójában a Playboy atyjától kezdve a botránykönyvig sok minden előkerül. Már a felütése sem semmi!

„Én még pap szájából, de még lelki gyakorlaton sem hallottam ennyiszer a szex szót, mint ahányszor atya említette” – idézi egyik hallgatóját András atya, aki a következőt üzeni az illetékesnek: „Mit mondhatnék, babám? Gyere gyakrabban templomba!”

Az Isten, az egyház, a szerelem és én című előadás jó humorú, ám elhivatott szónoka szerint az egész világ társadalmi életét alakító ’68-as szexuális forradalom fontosságát két ember ismerte fel Szent II. János Pál pápa és Hugh Heffner, a Playboy atyja.

Téved, aki azt hiszi, mindezt nem lehet fokozni. Az atya ugyanis látványosan a levegőbe emeli A szürke ötven árnyalata című kötetet, majd megkérdezi:

"Ismered? Neeem, te kis katolikus, nem...! Képzeld el azt a jelenetet, amikor tegnap beszambáztam a Libribe reverendában: ezt a könyvet szeretném kérni! Ó, atyám! – jött a válasz."

A hétköznapinak semmiképp sem nevezhető történethez súlyos gondolatsor társul.

"Hiába ilyen vicces a ruhám, én is ebben a világban élek, én is látom, milyen folyamatok zajlanak a világban. A KSH adatai szerint jól látható, hogy a hatvanas évektől kezdve csökken a házasságkötések és az élve születések száma, miközben egyre többen válnak el. Úgy tűnik, valami elromlott. Hadd mondjak egy példát! Ha vettél magadnak egy iPhone-t és bevertél vele egy százas szöget a falba, akkor ne csodálkozz, hogy tönkrement. Lehet, előtte el kellett volna olvasnod a használati utasítást, ami elmondja, a készülék nem arra való, hogy szöget verjünk vele a falba... Vajon mi az ember teremtményi létének és szexualitásának útmutatója? A szürke ötven árnyalata vagy a Szentírás? Ti választotok, hogy melyiket olvassátok és melyiket követitek akkor, amikor a szexualitásról gondolkodtok!" – dobja fel a labdát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek