Aktuális

Akkor bukott le, amikor kiásta Edit holttestét

Bors

Létrehozva: 2016.06.19.

<p>Sósavas bort akart megitatni férjével egy egerszalóki nő, hogy megölje – csakhogy a férfi ordítani kezdett, amiért az asszony kihívta a rendőröket, így gyorsan lebukott. Hasonló eseteket szedtünk össze. </p>

Emberölés kísérletével gyanúsítják az 59 éves R. Lászlónét, aki péntek hajnalban azzal hívta fel a rendőrséget: a lakásukban a férje hangoskodik, nem tud vele mit csinálni. Csakhogy a helyszínre érkező egyenruhásoknak R. László elmondta, borába mérget tehettek, mert valami marta a szájüregét. Ezért alig ivott a folyadékból. A kórházban ellátták, ám a feleség még a rendőröknek elárulta: meg akarta ölni a férjét, ezért sósavat tett az italba. Őrizetbe vették.

A magyar kriminalisztika múzeumában külön termet érdemelnének a különféle "méregkeverők", bosszúvágytól fűtött megcsalt asszonyok, agyagi haszonszerzésből gyilkossá váló szélhámosok és persze a csak pillanatnyi elmezavarukban, indulatból ölők . Talafjertőtlenítő, inzulin, sósav – néhány azokból a szerekből, melyeket előszeretettel használtak az elmúlt évtizedekben.

Folyékony nikotin

Hidegvérű, gátlástalan gyilkosként emlékszik az utókor Holhos Jánosnéra, született Papp Erzsébetre. 27 évesen, 1957-ben ment feleségül Rostás Istvánhoz. 

Fél év házasság után ráunt a férfira – periratok szerint részeges életmódja miatt –, s elhatározta, megöli. A dohányiparban dolgozó nő tisztában volt a nagy mennyiségű nikotin életveszélyes voltával.

Permetezőként használatos dohánylevelet főzött ki, mert az sokkal koncentráltabban tartamazta a mérget. A halálos folyadékot a kutyáján, majd egy 5 éves kislányon próbálta ki, mindketten meghaltak. De nem indult vizsgálat.

Papp "Bözsi" nem állt le: ugyanilyen folyadékkal itatta meg barátnőjét is, aki állítólag megsértette. A rendőröknek azt hazudta, már haldoklott, amikor rátalált, az üres nikotinos üveg pedig ott volt az asztalon. A sorozatgyilkos új férjet talált, Holhos Jánost, akivel egy vita után mérgezett pálinkát itatott. De óriási hibát vétett: visszaváltotta a pálinkásüveget, amiben a mérgét tartotta, s amikor az üveg újra forgalomba került, a nem eléggé kitisztított üveg miatt ketten súlyos mérgezést szenvedtek. Így a hatóságok vissza tudták követni az üveg útját, később a kislány és a volt férj holttestét is exhumálták. A nő egész végig tagadott, 1961-ben kivégezték.

A bukott diplomata

Görög diplomataként próbálta elcsábítani a lányokat Szöllősi György. A szegény családból származó, egyszerű lakatos fiú korán rájött, a nők jobban kedvelik a külföldi férfiakat, ezért hol görög, hol lengyel diplomataként mutatkozott be a lányoknak. Ám több nőnél is lebukott: volt, akit ezért a sérelemért Cinzanóba öntött sósavval akart megmérgezni, végül sikertelenül.

1962-ben Siófokon ismerkedett meg Sánta Ildikóval, akit nem hatott meg a férfi külföldi útlevele, leleplezte. A nő valamiért mégis belement, hogy másnap vacsorázni menjen a férfival, aki mindenképpen végezni akart a nővel. 90 Ft-ért borotvapengét vett, és amikor sétálni indultak a Normafán, és egy bensőséges pillanatban a nő engedte, hogy átkarolja, a gondosan odakészített pengével egy mozdulattal elvágta a torkát. Sánta Ildikó 1-2 perc alatt elvérzett. Szöllősi még közösülni akart a haldokló lánnyal, de amikor látta, hogy menstruál, elvetette az ötletet. Lemetszette a lány fejét, aztán a végtagjait akarta levágni, de a penge eltört, így elmenekült a helyszínről. 

Két nap múlva bukott le, amikor visszament megnézni a holttesttet. Szöllősi Györgyöt még abban az évben felakasztották. Sánta Ildikó valószínűleg azért tartott ki a hazug férfi mellett, mert 1956-ban disszidált vőlegényéhez akart kiszökni. Szöllősi életéből Fejes Endre írt regényt, Harsányi Gábor főszereplésével 1972-ben film, később musical is született.

Rántotthúsba keverte

Egy szabolcsi asszony került kórházba 2004 januárjában, állítása szerint főzés közben rosszul lett. A rendőröknek gyanús lett, hogy nem sokkal a nő kórházba kerülése után a férje hírtelen meghalt és a család kutyái is elpusztultak. Ugyanis mint kiderült, a hozzátartozók takarítás közben kidobták a konyhában talált maradékot, amit a kutyák megettek. A hatósági vizsgálatok foszforsav tartalmú, egy igen erős fertőtlenítőszert találtak, ami minden élőlényt elpusztít a talajban is. Kiderült, ezt a nő a rántotthus panírjába keverte. Ezért lett rosszul ő is, mert sütés közben a kiáramló méreggel keveredett gőzt belélegezte. Az asszony sokáig tagadott, de később elismerte, megromlott házasságára kívánt pontot tenni.

A bajai méregkeverő

"Miért nincs életbiztosításod, amikor mindenkinek van?" – rövid udvarlás után a bajai M. Róbert így próbált Anett nevű, akkor még középiskolás áldozatához közel férkőzni. A férfi biztosítást akart vele kötni, hogy megölje és így hozzájusson a pénzhez. A lány pedig adott a férfi szavára – akinek a városban sörözője is volt –, és 21 évesen, 2006 augusztusában 40 millió forint értékben meg is kötötte a biztosítást.

Egy nap M. Róbert egy "újfajta likőrrel" kínálta, amitől iszonyatosan rosszul lett. Hazament és a szomszédja azonnal kórházba vitte, ahol szívműtétet kellett végrehajtani rajta, mert károsodott a szíve.

M. Róbert – miközben a kétgyermekes N. Editet is szédítette – többször látogatta a kórházban, így Anett nem fogott gyanút, bár folyton a biztosítási papírokat emlegette. N. Edit hasonló rábeszélés után 26 millióért kötött életbiztosítást: 2006 novemberében ivott a férfi mérgéből, de ő nem volt szerencsés, meghalt a kórházban. M. Róbert akkor bukott le, amikor kiásta a holttestét, hogy a nyomok eltűntetése érdekében a testeket megsemmisítse. A férfi a bíróságon csak a biztosítási csalást ismerte el, ám 2011-ben jogerősen is tényleges életfogytiglanra ítélték – emberölés, aljas indokból elkövetett emberölési kísérlet, csalás és kegyeletsértés miatt.

Inzulin

Egy 43 éves nyíregyházi nő elégelte meg férje állandó brutalitását. De sosem tudta teljesen megtagadni érzelmeit. Egy veszekedéssel teli nap után a cukorbeteg asszony saját injekciós tűjét hirtelen belebökte az 55 éves férfiba, tele volt inzulinnal. A férfi azonnal izzadni kezdett. Az inzulin az egészséges embereknél halálos lehet, hiszen abba halnak bele, hogy nem lesz vércukruk. A nő szerette volna visszacsinálni a dolgot, gyorsan orvost hívott. A férfi életét ez mentette meg. De a nő bevallotta az emberölési kísérletet, azért akarta a férjét megölni, mert korábban többször fenyegette és bántotta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek