Aktuális

Az anya elmondta, miért hagyta megfulladni lányát

Bors

Létrehozva: 2016.06.22.

<p>Egy anya elmagyarázta, hogy miért hagyta megfulladni a csecsemőjét egy észak-franciaországi strandon, mintha csak „shoppingolt” volna.</p>

Forrás: Flickr.com

A 39 éves Fabienne Kabou szerint boszorkányság történt, ami oda vezetett, hogy meghalt a 15 hónapos kislánya, Adelaide 2013-ban. 

Elméletileg nyaralni mentek párizsi otthonukból az észak-franciaországi Berck-sur-Merbe. A nő azt mondta a bírósági tárgyaláson: mikor leértek játszottak, megszoptatta a gyereket, majd mikor este elaludt, levitte a strandra és letette a víz szélére.

„Nem mozdult, csöndben volt” – mondta Kabou. Tudta, hogy el fogja lepni a víz a babát, majd elfutott.

Rákászok találtak a gyerek holttestére másnap reggel.

Kabou Szenegálban nőtt fel mielőtt Párizsba költözött, és beleszeretett egy harminc éves szobrászba, Michel Lafonba. Ügyvédje szerint a nő nagyon intelligens, mindenesetre Kalou az egészet nem tudja mással magyarázni, mint hogy „boszorkányság történt”. Azt mondta, a gyilkosság „teljesen gépiesen történt, mintha elaltattak volna”, és úgy tért hazamintha csak shopingolásból tértem volna vissza.

Majd hozzátette: „nem akartam megölni ezt a gyereket, de a kezeimben volt, amikor meghalt”.

A bíróságon az is elhangzott, hogy a hatóságok nem tudtak Adelaide megszületéséről, nem regisztrálták, és a család sem tudott a létezéséről. A szobrász apa tudott, de nem akarta, hogy megszülessen, és azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán tőle van-e a gyerek.

Ha sohasem akartam volna Adát [Adelade-t], akkor nem hordom ki, nem nevelem 15 hónapon keresztül, és nem szerettem volna” – mondta a nő. A gyilkosság előtt 40 eze eurót költött különböző „ördögűzőkre és kuruzslókra”, és ettől hallucinációi voltak, állítja Kabou.

A bírósági pszichiáter, Paul Bensussan szerint a gyilkosságot valószínűleg egy nagyon komoly szülés utáni depresszió váltotta ki.

Kabout szándékosan elkövetett gyilkossággal vádolják, amiért akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat. A per valószínűleg még egy héten át tart.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek